Charles Leclerc: Red Bull zal sterk zijn

Charles Leclerc Suzuka F1

Charles Leclerc ziet een overwinning van Ferrari niet snel gebeuren. Hij ziet tussen het circuit in Japan en het circuit in Spa veel overeenkomsten en verwacht dat de Red Bull heel snel zal zijn.

De Formule 1 keert na drie jaar afwezigheid weer terug in Suzuka voor de Grand Prix van Japan. Het circuit kent veel historie en de coureurs vinden het een mooie baan om op te rijden. Zo ook Charles Leclerc, zo benoemt hij in de persconferentie van F1. "Ik, en alle andere coureurs, wij houden van de eerste sector. Het is een grote uitdaging, met veel hoge snelheden, bocht na bocht. Als je er één mist, dan mis je de hele sectie. Dat maakt het zo fantastisch." De Monegask benoemt dat buiten het circuit ook de fans geweldig zijn. "Het is altijd goed om hier te zijn."

Kansen voor Ferrari

Red Bull Racing heeft de afgelopen zes wedstrijden gewonnen en Ferrari moet terug naar de Grand Prix van Groot-Brittannië voor haar laatste overwinning. Charles Leclerc verwacht een snel Red Bull. "Red Bull gaat snel zijn hier. Het (Suzuka, red.) is een baan waar je met ongeveer dezelfde auto rijdt als in Spa. Ik verwacht dat ze heel erg snel zullen zijn. Hopelijk hebben we veel geleerd van Spa en zijn we sneller dan toen", aldus Leclerc. 

Fouten van Ferrari

Na drie races in dit seizoen stond Charles Leclerc bovenaan het kampioenschap. Nou kijken we tegen een situatie aan dat Verstappen bijna zeker is van zijn titel. Volgens Leclerc zijn er belangrijke aspecten waardoor Ferrari kan verbeteren. "Realistisch gezien wordt Verstappen kampioen. Als het niet dit weekend is, dan is het binnenkort een keer. We moeten focussen op onszelf. De zondag moet goed gaan", vertelt Leclerc. Volgens hem ligt het niet aan hoe goed de auto is maar aan het feit dat alles goed moet lopen. "De strategie en de banden, daar focussen we nu op. Dit moeten we volgend jaar ook doen om te kunnen vechten voor het kampioenschap", besluit de Ferrari-coureur.

Lees ook: Grand Prix van Japan 1989: Senna versus Prost

Lees ook: Zijn Hyundai en Ford aan de beurt in deal met Red Bull?

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Japan

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen