Zijn Hyundai en Ford aan de beurt in deal met Red Bull?

Oracle Red Bull Racing auto

Na het vervallen van de samenwerking tussen Red Bull Racing en Porsche, lijken er nog genoeg geïnteresseerden over te zijn voor het werken aan de Red Bull-motor. Onder hen, Hyundai en Ford.

Begin september liet Porsche weten dat de onderhandelingen om vanaf 2026 in zee te gaan met Red Bull waren stuk gelopen. Het Duitse automerk wilde meer inspraak hebben dan ze in eerste instantie kregen van het F1-topteam. Helmut Marko liet toendertijd al weten genoeg opties over te houden en dat, in het ergste geval, Red Bull ook zonder een samenwerking op eigen benen kan staan.

Domenicali praat met Hyundai

Volgens Auto, Motor und Sport hebben die opties nu ook namen gekregen. Naar verluidt heeft Formule 1-baas Stefano Domenicali al een ontmoeting gehad met vertegenwoordigers van Hyundai en ook Ford zou interesse hebben.

Maar ook de huidige samenwerking met Honda, die loopt tot en met 2025, zou toch niet zo een definitief einde hebben. De Japanners overwegen momenteel om toch terug te keren naar de Formule 1 en hun samenwerking met de wereldkampioenen uit te breiden.

Wie is er het snelst bij?

Grote reden voor de populariteit van Red Bull is dat er schijnbaar al een prototype van de 2026-motor klaar ligt en hier al voor de zomerstop mee is getest.

Verder zal de nieuwe partner van het Oostenrijkse team als 90 procent nieuwkomer erkent worden en ligt er in de jaren 2023 tot 2025 een ontwikkelingbonus klaar van 22,5 miljoen dollar.

Lees ook: Mercedes verliest zicht op P2 na Singapore

Lees ook: F1 aan Tafel kijkt uit naar terugkeer Suzuka

Lees ook: Ferrari: Voordeel van minimaal halve seconde bij overtreden budgetcap

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden