F1 aan Tafel kijkt uit naar terugkeer Suzuka

03-japan-saturday3-147182

Dit weekend staat de Grand Prix van Japan weer op het programma, voor het eerst sinds 2019. De gasten van F1 aan Tafel, de wekelijke podcast van Grand Prix Radio, kijken er reikhalzend naar uit. 

Op het legendarische circuit van Suzuka kan Verstappen namelijk zijn titel prolongeren. Daarvoor moet hij acht punten meer scoren dan Leclerc en zes punten meer dan Sergio Pérez. Pérez is natuurlijk de teammaat van Verstappen, maar dat betekent niet dat hij Verstappen de overwinning gunt. Oud-coureur en teambaas Frans Verschuur denkt dat de Mexicaan gewoon voor de winst wil gaan. "Bovendien wil Verstappen dat ook niet, denk ik. Hij wil natuurlijk wel winnen, maar niet op zo'n manier." 

vettel japan suzuka 2011
Sebastian Vettel is de laatste coureur die in Suzuka kampioen werd. Dit was in 2011. (Foto: Red Bull Content Pool, Getty Images))

Erik Weijers, Head of Race Operations van de Dutch GP, voegt daar aan toe dat Red Bull en Pérez in gevecht zijn met Ferrari en Leclerc voor het constructeurskampioenschap en P2 in het coureurskampioenschap. "Pérez wil zoveel mogelijk punten pakken om Leclerc van P2 in het kampioenschap te verstoten." Grand Prix Radio-commentator Olav Mol verwacht wel dat Pérez met een kampioenschap-boodschap op pad wordt gestuurd: "Hij weet natuurlijk wel hoe het zit. Een 1-2 in Japan zou voor Red Bull fantastisch zijn, maar zorg er vooral voor dat je vóór Leclerc zit. Dat heeft hij in Singapore knap gedaan en nu moet hij dat herhalen." 

Verstappen volgende week kampioen?

Frans Verschuur en Erik Weijers zijn er eensgezind over dat Verstappen in Suzuka het kampioenschap pakt. Maar Olav Mol moet het eerst nog zien gebeuren: "Als Leclerc tweede ligt met Verstappen aan de leiding, heeft Verstappen de snelste ronde nodig. En iedereen kan de laatste paar rondes naar binnen gaan om in de laatste ronde nog de snelste ronde te zetten. Kijk maar naar Russell, die reed kansloos achteraan in Singapore maar pakte op het einde wel nog de snelste ronde. Ik vergelijk Suzuka wel met Spa, dus Red Bull kan sterk genoeg zijn voor een 1-2. Dan heeft Verstappen niet meer het punt van de snelste ronde nodig." 

F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, verschijnt iedere maandagavond op je favoriete streamingplatform.

Lees ook: Olav Mol: "Slordigste weekend van Verstappen"

Lees ook: Ferrari: "Voordeel van minimaal halve seconde bij overtreden budgetcap"

Lees ook: Ralf Schumacher: "Toto Wolff ontzettend slechte verliezer"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden