Ralf Schumacher: Toto Wolff ontzettend slechte verliezer

Hamilton voor Perez - rijdend - Frankrijk 2022

Oud-Formule 1-coureur en tegenwoordig analist bij het Duitse Sky Sport Ralf Schumacher stelt dat Mercedes-teambaas Toto Wolff een ontzettend slechte verliezer is. "Hij is nog steeds aan het mopperen over Abu Dhabi 2021 en dat vind ik jammer."

Waar de Mercedes-teambaas maandenlang over ex-wedstrijdleider Michael Masi, de man wie volgens Mercedes verantwoordelijk is voor het mislopen van de achtste wereldtitel van Lewis Hamilton, mopperde, trekt Toto Wolff nu de boekhouding van Red Bull in twijfel. Reden daarvoor is het bericht van Auto, Motor und Sport en La Gazetta dello Sport dat twee teams, waaronder Red Bull, zich naar verluidt niet aan de budgetcapregels houden. Komende woensdag (5 oktober) komt daar meer duidelijkheid over, maar Toto Wolff begon al een offensief tegen Red Bull in Singapore en stelt dat Red Bull een zware straf moet krijgen als ze de regels hebben overtreden. Christian Horner is ziedend op die uitspraken en dreigt met rechterlijke stappen tegen Mercedes en Wolff voor laster. Bovendien vindt Horner het bijzonder hoe Mercedes die informatie heeft gekregen, gezien het feit dat het vertrouwelijke informatie is. 

Volgens zesvoudig racewinnaar Ralf Schumacher is Wolff nog steeds bezig met Abu Dhabi 2021. "Het maakt mij niet uit wat de uitkomst is van het onderzoek van de FIA, maar Toto Wolff is in mijn ogen gewoon een slechte verliezer. Hij is nog steeds niet hersteld van het verliezen van het kampioenschap in Abu Dhabi vorig jaar en dat vind ik gewoon jammer", stelt Schumacher bij Sky Sport Deutschland.

wolff hamilton

Wachten

Schumacher had, als hij de teambaas van Mercedes was, deze situatie volledig anders aangepakt. "Ik had gewacht op het onderzoek en vervolgens pas iets gezegd. Iemand ergens van beschuldigen moet je pas doen als de resultaten bekend zijn en niet voordat de resultaten van het onderzoek openbaar zijn", aldus de oud-Williams-coureur.

Lees ook: Helmut Marko: Spreken weer met Honda

Lees ook: Paddock in rep en roer door overschrijdingen budgetcap

Lees ook: Daniel Riccardo opgelucht na P5-finish

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden