Daniel Ricciardo opgelucht na P5-finish

Daniel Ricciardo Singapore helm

Daniel Ricciardo heeft eindelijk weer eens een goede race achter de rug. Met een vervelende kwalificatie maar wel een beetje geluk tijdens de race, heeft Ricciardo zich mooi naar voren kunnen werken. Vooral op gebied van strategie was het een sterke race.

Natuurlijk is het een knappe prestatie om vanaf de zestiende plek naar de top vijf te rijden op een stratencircuit. Dat heeft Ricciardo dan ook goed gedaan, al geeft hij wel aan dat hij het geluk aan zijn kant had: "Ik ben eerlijk met mezelf. We hebben vandaag inderdaad wat geluk gehad, maar ik denk dat we het ook zelf hebben gedaan. We hadden een goede start en we hebben de goede plek gekozen. We waren er toen het geluk om de hoek kwam kijken, en dat hebben we mooi aangepakt." Daarbij komt ook kijken dat je andere dingen gaat proberen als je niets te verliezen hebt. En op een stratencircuit als zestiende starten, komt daar dicht bij in de buurt. "We hebben zelf voor het geluk gezorgd vandaag, door buiten te blijven op de inters. We startten achteraan, dus we waren wel in de wanhopige positie waar je dingen gaat proberen", vertelt de Australiër.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Daniel Ricciardo (@danielricciardo)

Strategie is cruciaal

Hij voelde zelf aan dat het niet verstandig was om op het desbetreffende moment al naar binnen te duiken voor droogweerbanden, iets wat een groot deel van het veld wel deed. Deze strategische keuze is dan ook wat Ricciardo zo ver heeft gebracht: "Voor mijn gevoel was het nog geen tijd voor slicks. Dus we hebben gewacht en in die fase wonnen we ten opzichte van de rest. Direct daarna kwam de safety car, dus daardoor hebben we veel gewonnen." En ondanks dat het volgende raceweekend alweer bijna begint, wil Ricciardo dit gelukkige gevoel nog even vasthouden. "Hoe veel ik ook uitkijk naar Japan, ik wil graag nog even van deze genieten."

Het werd tijd

Ricciardo geeft pijnlijk toe dat zijn laatste top vijf finish al even geleden is. Zo lang zelfs, dat hij een seizoen terug moet in de tijd: "Gezien het resultaat voel ik me zeker goed. Het is al even geleden. Mijn laatste top vijf is waarschijnlijk een jaar geleden, in Saoedi Arabië, dus ongeveer een jaar. Dit jaar heb ik dat nog niet behaald. Dat is jammer, maar we weten wat voor jaar het is." Ondanks dat hij volgend jaar niet meer bij McLaren zal rijden, voelt dit voor hem én zijn team als een ware prestatie. "Eindelijk weer in de punten terecht gekomen. Een goede dag voor het team. We verlaten deze zondag heel blij, dat is al even geleden."

Lees ook: Zeldzaam slecht weekend voor Mercedes

Lees ook: Max Verstappen: Het was niet genieten voor mij

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Singapore

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden