Perez in Singapore

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio’s en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Hero or Zero zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Met in deze aflevering de race voor de Grand Prix van Singapore, met onder andere dubbele punten voor McLaren, blunderende Mercedes en een winnende Pérez.  

Hero

Sergio Pérez

Sergio Pérez, de koning van de stratencircuits. Van zijn vier overwinningen zijn er drie behaald op een stratencircuit, dus kun je hem terecht de koning van de stratencircuits noemen. De Mexicaan reed, in tegen stelling tot zijn teamgenoot Max Verstappen, een foutloze race. Wat leidde tot de overwinning in Singapore. Hij zat tijdens de kwalificatie al niet ver van pole position af en zou daardoor alles op alles zetten voor een overwinning. Dat is hem dan ook gelukt en in een mindere periode van de Red Bull coureur is dit een mooie opsteker voor hem. Volgende week staat Japan op de kalender, het zou daar, vanwege de banden met Honda, mooi zijn als Red Bull een 1-2 kan pakken daar. Daar is Pérez hard voor nodig en ondanks dat het een ander circuit is, is het te hopen dat hij mee kan komen en deze vorm behoudt. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

Aston Martin

Aston Martin heeft dubbele punten gescoord in Singapore. Dat is Aston Martin nog maar één keer eerder gelukt dit seizoen, dus is het een knappe prestatie. Zeker als je beseft dat Lance Stroll heel vaak P10 wist te behalen dit seizoen, maar verder ging het altijd mis. Op het Marina Bay Street Circuit is hij echter als zesde over de finish gekomen, wat dus een hele mooie verbetering is. Ook Sebastian Vettel heeft een goede prestatie laten zien met een achtste plek. Ondanks dat hij gaat stoppen na dit seizoen heeft hij laten zien wat hij waard is. 

McLaren

Wie had dat gedacht na een slechte kwalificatie voor Mclaren. Het team scoort gewoon dubbele punten en is best of the rest. Lando Norris en Daniel Ricciardo waren haast onzichtbaar tijdens de race, maar voornamelijk Ricciardo heeft een dijk van een race weten te rijden. Lando Norris startte vanaf P6 en is naar P4 gereden, maar Ricciardo heeft echt laten zien waar hij gemaakt van is. De Australiër is vanaf P16 naar P5 gereden en dat is echt een knappe prestatie. Het is jammer dat zijn acties nauwelijks te zien waren. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren)

Zero

Max Verstappen

Het was een wereldkampioen onwaardig optreden wat Max Verstappen liet zien in Singapore. Hij moest de race, na een verkeerde calculatie tijdens de kwalificatie wat betreft brandstof, als achtste starten. Die start was al dramatisch en hij viel flink terug, waarna hij zichzelf weer naar boven moest knokken. Toch was de Nederlander veel fouten aan het knoeien en voelde het bijna alsof je naar een rookie zat te kijken. Een aantal verkeerde inschattingen en verremingen later is hij als zevende geëindigd. Hierdoor wordt zijn tweede wereldtitel uitgesteld tot de race van Japan, waar het er iets gunstiger uit ziet. 

Mercedes

Mercedes heeft zich van de slechtste kant laten zien deze race. Het optreden van Lewis Hamilton was ook slecht. Hij startte de race vanaf een betere positie, namelijk P3 en zijn kansen waren hoger ingeschat. Toch wist hij het te vergooien en moest hij het doen met een negende plek. Zijn race was nog wel wat slechter dan die van Verstappen, hij had namelijk schade gereden door veel te laat te remmen. Hij was ongeduldig achter Carlos Sainz en heeft met die move wellicht een podium weggegooid. Ook achter Vettel was hij ongeduldig en verremde hij zich. Hier kon Verstappen enorm van profiteren.

George Russell werd gebruikt als een soort proefkonijn en was aan het zwemmen op zijn slicks. Toen er nog weinig droge lijnen waren vond het team het een goed idee om Russell op de mediums te laten rijden. Dat was een groot drama en het is een wonder dat hij de auto heel op de baan wist te houden. Je kreeg bijna medelijden als je hem zag rijden. Hij wist uiteindelijk wel de snelste raceronde te rijden, maar hij had niks aan dat punt omdat hij als veertiende en op twee rondes achterstand is geëindigd. 

Alpine

Telkens als Alpine met beide auto's in de punten rijdt is hun betrouwbaarheid het er niet mee eens. Tijdens de race begaven beide motoren het en dus gaat Alpine puntloos door naar Japan. Het Franse team is in een strijd verwikkeld met McLaren, maar op deze manier gaat McLaren dat winnen. Die hebben namelijk de betrouwbaarheid wel op orde. Aan de snelheid van de blauwe bolide kan het niet liggen, want die is snel. Maar als je betrouwbaarheid niet op orde is heb je daar niet veel aan. Het is te hopen dat Alpine op Japan wel weet te presteren, want zo gaan ze de strijd met McLaren niet winnen. 

Lees ook: Haas ongelukkig buiten de punten

Lees ook: Dubbele punten voor Aston Martin

Lees ook: Gasly pakt magere punten, Tsunoda haalt einde niet

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden