Dubbele punten voor Aston Martin

Lance Stroll Singapore 2022

Aston Martin weet voor de tweede keer dit seizoen een dubbele puntenfinish te noteren. De coureurs van Aston Martin, Sebastian Vettel en Lance Stroll, zijn dan ook erg blij met dat resultaat. Dit laten ze beide weten tegenover de microfoon van F1.com.

Voor Aston Martin is een puntenfinish een lastig iets. Als het team in de punten finisht is dat meestal maar met een coureur. Tijdens de Grand Prix van Singapore lukt het ze om voor de tweede keer beide in de punten te finishen. Iets waar Sebastian Vettel en Lance Stroll erg te spreken over zijn. 

"Dit jaar vaak P10 gescoord"

Lance Stroll heeft dit jaar al vijf keer P10 behaald, wat maar één punt oplevert. Stroll is dan ook erg blij dat hij als zesde is gefinisht en dus acht punten scoort voor het team. "We hebben dit jaar vaak P10 gescoord. We hadden wel kansen voor een hoger resultaat, maar voor welke reden dan ook lukte dat niet. Maar vandaag viel het onze kant op", aldus Stroll. Die ondanks de zware race blij is met het resultaat. "Het was een zware race, maar ik ben wel blij met de punten die we gescoord hebben."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Aston Martin Aramco Cognizant (@astonmartinf1)

Agressief de start in

Sebastian Vettel startte de race vanaf P13 en hij wist dan ook dat hij agressief de start in moest gaan. Dat ging de Duitser best goed af. "Ik wist da tik agressief moest zijn tijdens de start. Dus na het nodige geduld wist ik dat ik moest pushen. Dat heb ik gedaan. Tijdens het rijden naar de grid heb ik wat verschillende lijnen geprobeerd en dat werkte", aldus Vettel. Die de laatste paar rondes in een strijd tussen Lewis Hamilton, Max Verstappen en hemzelf verwikkeld was. "In de strijd met Red Bull en Mercedes wist ik dat ze sneller waren en makkelijk konden volgen. Ik zat af en toe vast achter Stroll en dat hielp niet mee voor mijn achterbanden. Ik wist dat mijn laatste ronde spot on moest zijn, maar dat was hij helaas niet. Max (lees: Verstappen) heeft een hoge topspeed met zijn auto dus was ik gezien."

Lees ook: Gasly pakt magere punten, Tsunoda haalt einde niet

Lees ook: Geen vlekkeloos weekend voor Alfa Romeo

Lees ook: Williams haalt finish tweemaal niet in Singapore

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden