Williams haalt finish tweemaal niet in Singapore

Alexander Albon Singapore

Geen van de Williams coureurs heeft het einde van de race gehaald. Nicholas Latifi kwam al vrij snel in aanraking met Guanyu Zhou, waarna hij zijn race niet kon vervolgen. Alexander Albon zette zijn auto niet veel later zelf in de muur, al erkent hij wel zijn fout.

Voor beide coureurs is het nog even afwachten tot zij de beelden hebben teruggekeken, maar hun eerste reactie hebben zij wel kunnen geven. Voor toeschouwers is duidelijk te zien dat Latifi zijn concurrent in ronde zeven tegen de muur duwde. Zelf geeft Latifi aan dat hij Zhou niet in zijn spiegels heeft gezien. "Om eerlijk te zijn moet ik eerst de beelden terugkijken. Ik heb Zhou in mijn spiegels niet gezien. Daardoor hadden we een lekke band en daarbij te veel schade", zo laat hij weten aan F1.com.

Omdat het zijn eerste keer was op de straten van Singapore, had Latifi de race graag uit willen rijden: "Ik had de race natuurlijk uit willen rijden. Al helemaal als persoonlijke uitdaging, want we wisten al dat het resultaat niet goed zou zijn. Tot aan het incident was het al niet plezierig. De grootste uitdaging was de auto op de baan houden. Maar het is nooit fijn om een race niet uit te rijden."

Albon erkent fout

Alexander Albon heeft eveneens de beelden van zijn crash nog niet teruggekeken, maar beweert op voorhand al dat hij zelf een fout heeft gemaakt. Al laat hij daarbij wel weten dat de uitzonderlijke situatie op de baan het extra lastig maakte om de auto binnen de lijntjes te houden. "Het is frustrerend. Ik moet natuurlijk eerst nog de beelden bekijken, maar ik deed niets raars. Ik remde niet per se laat. Het is lastig om in de natte omstandigheden goed met de remmen om te gaan. Het is mijn fout, maar het was lastig op de baan." Het hele weekend was al duidelijk dat Williams niet top presteerde. Albon hoop dan ook dat dit volgende week wel hun kant op valt: "We hadden dit weekend niet de pace. Maar in Japan vechten we terug."

Lees ook: Beide Alpines uitgeschakeld door technische problemen

Lees ook: Carlos Sainz: Ik miste vertrouwen in de auto

Lees ook: Charles Leclerc verloor race al bij de start

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen