Beide Alpines uitgeschakeld door technische problemen

Fernando Alonso Singapore zondag 2022

Het was geen beste race voor de coureurs van Alpine. Fernando Alonso en Esteban Ocon zijn beide uitgevallen met waarschijnlijke motorproblemen. De coureurs van Alpine zijn dan ook erg teleurgesteld in de betrouwbaarheid, want de snelheid zit wel in de auto. Dit laten ze beide weten tegenover F1.com.

Fernando Alonso begon de race als vijfde en het zag er goed uit voor hem, maar al snel liet zijn auto hem in de steek. Hij viel uit met een mechanisch probleem, wat waarschijnlijk gerelateerd is aan de motor. Ook voor Esteban Ocon verloopt het weekend niet geheel probleemloos. Tijdens de kwalificatie werd hij achtiende en toen hij tijdens de race wat plekken goed had gemaakt hield ook zijn auto er mee op. Dit ligt waarschijnlijk ook aan de motor, gezien de witte rook die uit de achterkant kwam. Beide coureurs zijn dan ook teleurgesteld met dit resultaat. 

"Het heeft ons punten gekost"

Al een aantal keer is Alonso uitgevallen met betrouwbaarheidsproblemen. Tijdens de meeste uitvalbeurten begeeft de motor het en dat heeft volgens Alonso veel punten gekost. "Het is al voor de zoveelste keer dat we uitvallen met een mechanisch probleem. Dat heeft ons zo’n vijftig tot zestig punten gekost. Als je die punten optelt bij mij dan hadden we in een andere klasse meegedaan," aldus Alonso. Volgens de Spanjaard ligt het niet aan de snelheid van de auto. "De auto voelde goed, dus daar lag het niet aan. We finishen de races niet als we in de punten liggen en dat is zonde. Ik ben zeker niet blij, zelfs een beetje teleurgesteld."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door BWT Alpine F1 Team (@alpinef1team)

Witte rook

Ook Ocon heeft zijn fair share van uitvalbeurten, ook gerelateerd aan betrouwbaarheidsproblemen. Tijdens de race kwam er veel witte rook uit de achterkant van de Alpine en de Fransman hoorde ook een raar geluid. Dit duidt waarschijnlijk op motorproblemen. "We hadden waarschijnlijk een motorprobleem vandaag. Ik zag wat witte rook uit de achterkant komen en ik hoorde iets. De auto is nog niet terug dus we kunnen het nog niet onderzoeken", vertelt Ocon. Ondanks dat het een frustrerende dag was voor Ocon zit er ook een positieve kant aan de Alpine. "Het is een frustrerende dag voor ons. Maar het goede nieuws is dat onze auto wel competitief is, dus we rekenen er op volgende week."

Lees ook: Sergio Pérez: Ik heb echt mijn best gedaan

Lees ook: Charles Leclerc verloor race al bij de start

Lees ook: Beitske Visser wint spannende W series race in Singapore

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen