Sergio Pérez: Ik heb echt mijn best gedaan

Sergio Perez Singapore zondag 2022

Sergio Pérez wint de zware Grand Prix van Singapore. De Mexicaan heeft naar eigen zeggen de beste race tot nu toe gereden en echt zijn best gedaan. Hij is dan ook erg tevreden met zijn race. Dit laat hij weten tegenover F1.com.

De race werd door de regen meer dan een uur uitgesteld. Het hele veld startte door de vochtigheid van de baan op de intermediates. Sergio Pérez was erg goed weg op die banden, sneller dan Charles Leclerc die vanaf pole position startte. Hij pakte de Monegask dan ook in de eerste bocht en weet de race te finishen als eerste. Wel hangt er nog een mogelijke straf boven het hoofd van de Mexicaan voor een safety car overtreding.

"Het was mijn beste prestatie"

Sergio Pérez wist eerder dit seizoen de Grand Prix van Monaco te winnen, dat was onder vergelijkbare omstandigheden. Toch noemt hij deze race zijn beste prestatie tot nu toe en maakt dit zijn vierde overwinning in zijn carriére. "Het was mijn beste prestatie tot nu toe, maar het was wel een lastige race. De laatste drie rondes waren erg intens", aldus Pérez. De Grand Prix van Singapore staat erom bekend fysiek een hele zware race te zijn en Pérez voelt dat dan ook. "Ik voel het overal, ik heb echt mijn best gedaan vandaag. Ik heb alles gegeven voor de overwinning."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

Safety car overtreding

Tijdens de race waren er meerdere gele vlaggen, virtual safety cars en safety cars. Tijdens de laatste safety car restart is het waarschijnlijk mis gegaan voor Pérez, die daar nu ook voor onderzocht wordt. Zelf kreeg hij dat pas veel later te horen. "Ik heb geen idee wat er aan de hand is. Het team heeft het mij vertelt en dat is het wel", vertelt de Red Bull coureur. Die uit voorzorg meer dan vijf seconden is weggereden bij Leclerc. Pérez moet zich later bij de stewards melden en dan volgt er een uitslag. 

Sergio Pérez krijgt een tijdstraf van vijf seconden voor de safety car overtreding. Hiermee behoudt hij wel zijn P1, omdat hij meer dan vijf seconden was weggereden van Charles Leclerc.

Lees ook: Sergio Pérez wint lange Grand Prix van Singapore, Verstappen P7

Lees ook: Beitske Visser wint spannende W series race in Singapore

Lees ook: W Series in financieel zwaar weer

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden