Charles Leclerc verloor race al bij de start

Charles Leclerc Ferrari Singapore

Charles Leclerc moet in Singapore genoegen nemen met een tweede plek. De Monegask startte vanaf pole position, maar moest deze positie direct na de start uit handen geven. Naar eigen zeggen is dit het moment waarop hij de race verloor.

De coureur van Ferrari had goede hoop nadat Max Verstappen als achtste zou beginnen, maar kreeg ondertussen de andere Red Bull om zijn oren. Zelf geeft hij aan dat het bij de start al gedaan was: "Ik heb echt gepusht. De slechte start gaf ons een achterstand. Daarna werd het een lastige race."Hij kwam minder goed weg bij de start dan hij had gehoopt, wat Leclercs hele race heeft verknoeid. "Ik had last van wheelspin. Daarna verloor ik de performance", zo laat hij direct na de race weten tegenover Paul di Resta.

Mogelijke overwinning?

Het team van Ferrari heeft nog goede hoop dat Sergio Pérez twee tijdstraffen aan zijn broek krijgt, waardoor Leclerc er alsnog met de overwinning vandoor gaat. De Mexicaan heeft namelijk tot twee keer toe een (te) groot gat laten vallen naar de safety car. Hij moet zich na de race melden bij de stewards, waar dit incident besproken gaat worden. Maar tegen het eind van de race werd het gat tussen de Monegask en de man aan kop alsmaar groter. Uiteindelijk is Leclerc ruim zeven seconden later over de finish gekomen, waardoor hij aan een tijdstraf van vijf seconden voor zijn concurrent niet genoeg gaat zijn. 

Maar Leclerc is al direct gefocust op de grand prix van komend weekend. Over minder dan een week zit de race in Japan er ook alweer op, waar Leclerc nu al over nadenkt: "Het was zwaar. Nu een goede nacht slaap en klaarmaken voor Japan."

Lees ook: Race Gemist F1-Singapore: commentaar Olav en Jack

Lees ook: Sergio Pérez wint lange Grand Prix van Singapore, Verstappen P7

Lees ook: Beitske Visser wint spannende W series race in Singapore

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden