Carlos Sainz: Ik miste vertrouwen in de auto

Carlos Sainz P3 België 2022

Carlos Sainz is tijdens de Grand Prix van Singapore als derde over de finish gekomen. De Spanjaard die de wedstrijd als vierde aanving, pakt zijn achtste podium van het seizoen en is tevreden met zijn race.

Carlos Sainz kende een naar eigen zeggen teleurstellende kwalificatie, extra pijnlijk omdat zijn teamgenoot vanaf pole position startte. Bij de start van de race wist hij Lewis Hamilton aan de binnenkant er uit te remmen, maar op het natte Marina Bay Street Circuit kon hij verder niet veel uitrichten.

In ronde 36 werd de Madrileen naar binnen geroepen om te wisselen naar slicks. "Ik had gewoon niet de snelheid in de regen. Ik kon niet de pace van Pérez en Leclerc rijden omdat ik moeite had om de achterkant van de auto onder de controle te houden. Zoals ook eerder dit weekend al bleek waren de condities erg lastig in Singapore en dat bleek vandaag ook weer: Ik had niet het vertrouwen wat hier nodig is en de auto ging daardoor voor de derde plek. Uiteindelijk heb ik geen fouten gemaakt en ben ik blij met een podiumfinish", verklaart Carlos Sainz aan Paul Di Resta, direct na afloop van de race.

 

 

Droog weer

Na meer dan een uur te hebben geracet koos George Russell ervoor om naar de droogweerbanden te gaan. Rondes later volgde pas de rest van het veld. De Ferrari-coureur had verwacht dat de baan sneller zou opdrogen: "Het is niet normaal hoe lang het duurt voordat de baan echt zou opdrogen. Uiteindelijk ben ik wel bij met het resultaat en als team pakken we goede punten."

Lees ook: Spektakel ver te zoeken in Singapore, Pérez leidt, Verstappen P7

Lees ook: Beitske Visser wint spannende W series race in Singapore

Lees ook: W Series in financieel zwaar weer

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden