Geen vlekkeloos weekend voor Alfa Romeo

Alfa Romeo Singapore 2022

Het was geen vlekkeloos weekend voor het team van Alfa Romeo. Met een uitvalbeurt voor Guanyu Zhou en een elfde plek voor Valtteri Bottas verlaat het team Singapore puntloos. In Japan liggen er meer kansen voor het Zwitserse team. 

De Grand Prix van Singapore is een lichte deceptie voor het team van Alfa Romeo. Na een crash met Nicholas Latifi is Guanyu Zhou uitgevallen. De Chinees is dan ook niet over de Canadees te spreken. Ook Valtteri Bottas heeft niet het gewenste resultaat laten zien. De Fin startte in de punten, maar is net buiten de punten gefinisht. Het team moet het wederom met een puntloos weekend vergelden.

"Ik was erg verrast"

Guanyu Zhou had geen gemakkelijke race in Singapore. Zijn start was al niet de beste, maar hij wist ook niet de finishlijn te halen na een aanvaring met Latifi. Daar was hij dan ook erg verrast over, want hij zat naast de Canadees tijdens het ingaan van bocht 4. "Ik was erg verrast. We zaten naast elkaar toen we bocht vier in gingen en daarna liep Latifi te veel naar buiten uit. Toen hadden we beide schade. Het was echt volledig onnodig van hem", aldus Zhou voor de microfoon van F1.com. Die vindt dat er niet te praten valt met Latifi, die volgens hem gewoon ruimte had moeten laten. "Er valt niet over te praten. Ik weet dat de condities lastig waren, maar het gaat hier ook om het bewustzijn van de coureurs.  Je moet altijd ruimte laten en in je spiegels kijken, maar hij was alleen maar aan het verdedigen."

Net buiten de punten

Valtteri Bottas startte vanuit de punten, maar is de race gefinisht net buiten de punten. Ondanks dat het frustrerend was is hij blij dat hij weinig fouten heeft gemaakt. "Het is altijd frustrerend als je net buiten de punten eindigt terwijl je in de punten start. Helaas zat er niet veel in voor ons. Gelukkig hebben we weinig fouten gemaakt en zijn we met de auto op de baan gebleven', aldus Bottas. Die, door updates, zijn kansen hoger inschat voor Japan. "We hebben voor Japan wat nieuwe updates, dus hoop dat het daar beter gaat. Onze auto werkt sowieso beter in de droge omstandigheden, dus laten we hopen dat het droog is in Japan."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht dat is gedeeld door @alfaromeoorlen

Lees ook: Williams haalt finish tweemaal niet in Singapore

Lees ook: Beide Alpines uitgeschakeld door technische problemen

Lees ook: Carlos Sainz: Ik miste vertrouwen in de auto

 

 

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden