Gasly pakt magere punten, Tsunoda haalt einde niet

Pierre Gasly Singapore gp

Na een verrassende kwalificaite kon het geluk niet op bij de coureurs van AlphaTauri, maar na afloop van de race is dit wel anders. Yuki Tsunoda maakte een kostbare fout waardoor zijn race vroegtijdig eindigde. Pierre Gasly eindigt de race als tiende en pakt zo een enkel puntje mee. 

Met de goede prestatie van een dag eerder, had Gasly hoge verwachtingen van de race in Singapore. Maar tot grote teleurstelling zijn deze verwachtingen niet waargemaakt, al reed de Fransman wel een solide race. "Ik ben teleurgesteld, want we reden echt een goede race. Ik snap niet waarom we zo vroeg hebben gepit. Dat was niet nodig en daarmee namen we een groot risico. We hebben zo vier plekken verloren", vertelt hij aan F1.com. Omdat het bekend is dat inhalen op een circuit als deze lastig is, snapt Gasly niet dat zijn team deze strategie heeft gehanteerd: "Op een circuit als Singapore weten we hoe belangrijk baanpositie is. Vandaag is dat ons duur komen te staan. Ik snap niet helemaal waarom en dat moeten we uitzoeken. Maar helaas hebben we veel punten laten liggen. Dat doet pijn."

Lange rit tot het einde

Het team heeft de zevende plek in het constructeurskampioenschap als doel staan voor dit seizoen. Met de punten die vandaag zijn misgelopen, lijkt dit alsmaar lastiger te worden. Aston Martin is met een dubbele puntenfinish namelijk uitgelopen ten opzichte van AlphaTauri. De komende vijf races moet het team dus nog hard aan de bak, willen de coureurs dit doel halen. 

Inschattingsfout

Tsunoda heeft het lang volgehouden in de punten, maar kort voorafgaand aan zijn crash heeft hij die positie al af moeten geven. Het is dus zonde dat hij de race niet heeft kunnen uitrijden, maar voor het kampioenschap had hij geen verschil kunnen maken. "Ik had al niet mee kunnen doen voor de punten, maar onder de moeilijke omstandigheden maakte ik een fout. Ik heb het rempunt volledig verkeerd ingeschat. Dus het was echt mijn fout. Daar is geen excuus voor", aldus Tsunoda. Hij neemt daarbij dus wel volledig de schuld op zich. 

Lees ook: Williams haalt finish tweemaal niet in Singapore

Lees ook: Beide Alpines uitgeschakeld door technische problemen

Lees ook: Carlos Sainz: Ik miste vertrouwen in de auto

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden