Haas ongelukkig buiten de punten

Kevin Magnussen Singapore

Het is de coureurs van Haas niet gelukt in Singapore punten te bemachtigen. Voor Kevin Magnussen was zijn race al vroeg klaar, door een gedwongen pitstop in een vroeg stadium. Mick Schumacher heeft nog wel wat gevechten gehad, maar deze hebben weinig opgeleverd. 

Door de vele uitvalbeurten zijn er slechts vier coureurs buiten de punten gefinisht. De coureurs van Haas waren er twee van. Het is de twee niet gelukt om hun startpositie om te zetten in een puntenfinish. Voor Magnussen begon de race al slecht. Bij Schumacher gebeure er later in de race iets, waarna hij zich niet meer heeft kunnen herstellen. 

Vervloekte vlag

Magnussen is ondertussen wel bekend geworden met de zwart-oranje vlag. Deze wordt gezwaaid op het moment dat het gevaarlijk is als een coureur in de huidige staat op de baan blijft, bijvoorbeeld door een beschadigde auto. Hierdoor is de coureur verplicht om zo snel mogelijk de pits in te gaan. Ook dit weekend werd deze weer voor hem gezwaaid, na een incident aan het begin van de race. Wederom snapt Magnussen niet waarom hij verplicht de pitstraat in moest duiken. Daardoor werd het een frustrerende race voor de Deense coureur. "De schade was minimaal. Ik weet niet waarom ik de zwart-oranje vlag heb gekregen. Het lijkt me wat over de top, om met die vlag te zwaaien", vertelt hij verontwaardigd tegenover F1.com. Hij legt uit dat een deel van zijn voorvleugel verbogen was, maar dat het verder niet los hing, of op enige manier eraf zou kunnen vallen. "Dit is al de derde keer dat ik deze vlag dit jaar heb gekregen."

Touché werd ondergang

Ook voor Schumacher was het geen optimale race, al is hij wel blij dat hij de race heeft uitgereden. Want met zes uitvallers op het gladde circuit, had het ook voor hem zomaar anders af kunnen lopen. Wel baalt hij van de touché die hij heeft gehad met George Russell. Hierdoor was Schumachers race eigenlijk klaar: "Door het contact met George ging onze race eraan. Maar we zijn P13 geëindigd. Ik denk dat we blij zijn dat we hier überhaupt zijn gefinisht. Dat hebben niet veel coureurs gedaan." Waar hij vooral van baalt, is dat de auto an sich wel de potentie had om punten op te leveren. Daar is het helaas niet van gekomen. "We hadden de pace voor punten. Maar we hadden geen geluk", aldus Schumacher.

Lees ook: Dubbele punten voor Aston Martin

Lees ook: Gasly pakt magere punten, Tsunoda haalt einde niet

Lees ook: Geen vlekkeloos weekend voor Alfa Romeo

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden