Zeldzaam slecht weekend voor Mercedes

Lewis Hamilton gp singapore

Na een bijzonder slecht weekend vertrekt Mercedes met twee punten uit Singapore. In de kwalificatie ging het voor George Russell al mis, maar in de race zakte Lewis Hamilton ook steeds verder weg. Russell is uiteindelijk als veertiende, en daarmee laatste over de finish gekomen.

Lewis Hamilton zette het hele weekend al goede prestaties neer. Zaterdag kwalificeerde hij zich als derde en sloot een overwinning daarom niet uit. In de race bleek het voor hem echter de verkeerde kant op te vallen, met een uiteindelijke negende plek. "Ik voel niet veel emotie op dit moment. Het was een slechte dag", laat hij weten aan F1.com. Gedurende de race maakte Hamilton, net als vele andere, een uitstapje naar de bandenstapel. Deze heeft hij naar eigen zeggen minder hard geraakt dat het eruit zag, waardoor hij zijn race, na het vervangen van zijn voorvleugel, wel kon vervolgen: "Ik heb de muur niet heel hard geraakt. Ik dacht dat ik mijn voorvleugel had beschadigd, maar dat was het ook wel."

Proefkonijn

Vanaf het begin leek de race van George Russell al verloren zaak. Hij ving de race aan vanuit de pitstraat, omdat hij zijn motor voorafgaand aan de race heeft vervangen. Dit naar aanleiding van zijn matige kwalificatie op de elfde plek. Mercedes heeft met Russell daarom, vrij vroeg, de droogweerbanden uitgetest. Hierdoor heeft de Brit veel tijd verloren. Wel had hij op enig moment vertrouwen in een puntenfinish, iets wat uiteindelijk niet is gelukt: "Tijdens de herstart vlogen we, ik pakte drie man in een ronde. Maar daarna had ik contact met Mick. Ik weet niet wat daar is gebeurd. Ik heb het gevoel dat ik hem genoeg ruimte liet. Maar we hadden in de punten kunnen eindigen, want we gingen heel goed. We hadden de snelste ronde op het einde met bijna twee seconden."

Overwinningswaardige bolide

Volgens Russell is het vooral zuur, omdat de auto van Mercedes dit weekend bijzonder goed presteerde. Daarmee leek een overwinning voor het team ook zeker haalbaar: "Maar het is balen, want we hadden een auto die kon winnen dit weekend." Juist daarom is het zonde dat het team dit weekend veel kansen heeft laten liggen. "Dit is het eerste weekend, naast Silverstone, dat we als team onderuit gegaan zijn. Maar dat is hoe het gaat", vervolgt hij. Wel zijn problemen die zich eerder dit weekend voordeden, voorafgaand aan de race opgelost. Dit is volgens de Brit goed voor het vertrouwen van het team: "We boeken als team veel progressie. Daar ben ik trots op. Maar we zijn hier om races te winnen."

Lees ook: Max Verstappen: Het was niet genieten voor mij

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Singapore

Lees ook: Haas ongelukkig buiten de punten

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden