Max Verstappen: Het was niet genieten voor mij

Max Verstappen Singapore zondag 2022

Max Verstappen is totaal niet tevreden met zijn race op het Marina Bay Street Circuit. De Nederlander kon totaal niet genieten van de race en is dan ook teleurgesteld. Hij wil dit weekend dan ook snel vergeten. Dit laat hij weten tegenover F1.com.

De kwalificatie was al Red Bull onwaardig voor Max Verstappen. Doordat er te weinig brandstof in de auto zat moest Verstappen zijn snelle kwalificatie rondje afbreken, wat leidde tot een achtste startplek. De start verliep echter dramatisch voor hem en ook gedurende de race ging het niet goed. Verstappen is dan ook niet te spreken over dit raceweekend. 

Niet genieten

De Red Bull coureur kon niet genieten van de race in Singapore. Na een dramatische kwalificatie verliep de race niet veel beter. "Voor mij en de auto was het niet genieten vandaag, sterker nog ik heb er nul voldoening uit gehaald. We hadden anti-stall tijdens de start waardoor we terugvielen. Hierdoor moest ik best wat auto’s inhalen", aldus Verstappen. Toen hij weer redelijk terug bij de top was maakte hij echter een fout met remmen. Hierdoor kon hij weer naar binnen voor nieuwe banden. "Toen had ik een redelijke plek op mijn slicks en wilde ik Lando (lees: Norris) inhalen. Maar toen ik naast hem reed en op mijn rem ging, ging ik tot het einde en verremde ik mijn banden kapot. Toen moest ik weer naar binnen, want ik had alleen maar vlakke kanten."

Zevende plek

Verstappen had in theorie wereldkampioen kunnen worden vandaag, maar met een zevende plek is dat niet gelukt. Al was Verstappen tijdens de race niet bezig met dat kampioenschap. "Ik ben op dat moment niet bezig met het kampioenschap, dat gaan we in Japan maar weer zien", vertelt de Nederlander. Voor Verstappen begon het frustrerende weekend op zaterdag al en is de zevende plek niet wat ze wensen. "Uiteindelijk ben ik zevende geworden, maar dat is niet waarvoor we zijn gekomen. Het is gewoon een frustrerend weekend en dat begon zaterdag al."

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Singapore

Lees ook: Haas ongelukkig buiten de punten

Lees ook: Dubbele punten voor Aston Martin

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden