Paddock in rep en roer door overschrijdingen budgetcap

Red Bull Miamii

Het is erg onrustig in de paddock na de serieuze geruchten dat er meerdere teams het budgetcap van 2021 hebben overschreden. Met name het gegeven dat mogelijk Red Bull één van de teams is, brengt onrust.

Toto Wolff staat vooraan en roept dat het hard afgestraft moet worden. De teambaas van Mercedes vindt het "buitengewoon serieus." Volgens Oostenrijker moeten de overtredingen zwaar gestraft worden. "Wij hebben niet alle onderdelen die we wilden gebruikt door de budgetcap en meer dan veertig mensen ontslagen. Die hebben we zeker gemist", sprak Wolff tegen de verzamelde pers in Singapore.

Serieuze sancties

Ook de teambazen van Williams, Jost Capito, en Alfa Romeo, Frédéric Vasseur, vinden dat overschrijdingen serieus gestraft moeten worden. "In de handhaving moet wat mij betreft geen ruimte zijn voor flexibiliteit", noemde Vasseur tegen Motorsport.com. Jost Capito vindt dat bij overtredingen "stevige implicaties" moeten hebben.

Jost Capito tijdens Grand Prix Qatar 2021

Red Bull ontkent

Christian Horner, de baas van Red Bull Racing, is van mening dat er geen onjuistheden zijn geweest. "Ik ben me niet bewust van mogelijke overtredingen. In maart hebben we alles ingediend bij de FIA. Volgens onze gegevens zijn er geen onjuistheden, nu is het aan de FIA. We horen volgende week meer, dan komt de FIA met hun getallen."

Lees ook: Geen optimale vrijdag voor Max Verstappen

Lees ook: Hero or Zero: VT1 & VT2 GP Singapore

Lees ook: Carlos Sainz snelste in VT2, Verstappen vierde

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden