Mercedes verliest zicht op P2 na Singapore

Hamilton Mercedes Singapore Wolfgang Wilhelm

Mercedes-teambaas Toto Wolff gelooft dat het 'aanzienlijk moeilijker' is geworden om Ferrari te verslaan voor de tweede plek bij de constructeurs na een teleurstellend resultaat in Singapore.

"Dit seizoen heeft ons een aantal zware beproefingen gegeven en vandaag was er weer een," zei Wolff zondag tegenover F1.com na de Grand Prix van Singapore. "We begonnen met twee auto's elk aan weerszijden van de grid, maar we konden met geen enkele auto profiteren van de race pace die we eigenlijk hadden."

Dramatische zondag voor Mercedes

De auto van Mercedes kwam vrijdag goed uit de startblokken. Lewis Hamilton kon Ferrari en Red Bull bijhouden en de zevenvoudig wereldkampioen kwalificeerde zich zaterdag als derde. In de race viel het voor het team echter de verkeerde kant op. Hamilton eindigde P9 en George Russell, die startte vanuit pitlane, finishte als laatste op de veertiende stek.

"Lewis vocht een groot deel van de race voor het podium, maar had ook moeite met de balans van de auto die vandaag op het scherpst van de snede was, in moeilijke omstandigheden en op het hobbelige oppervlak" laat Wolff weten. Hamilton maakte zondag twee fouten. Hij verloor zijn voorvleugel toen hij kort in de bandenstapel belandde en in de slotfase mislukte een inhaalpoging op Sebastian Vettel.

Gok duidelijk te vroeg genomen

Russell had moeite om naar voren te komen in de natte openingsfase van de race. Mercedes testte, als eerste, de droogweerbanden uit op de Brit maar verloren daardoor veel tijd. Door contact later met Mick Schumacher viel Russell nog verder naar achter. “Met George namen we het risico op droge banden toen hij buiten de punten viel. Achteraf gezien was het duidelijk te vroeg.” zegt Wolff.

Mercedes Singapore race LAT Images

Foto: Mercedes AMG F1 (LAT Images)

Momentum bouwen in Suzuka

Mercedes staat nu 67 punten achter de Italiaanse renstal, maar Wolff geeft het gevecht met Ferrari nog niet op. "Het gevecht om P2 is aanzienlijk moeilijker geworden met dit resultaat. Het enige wat we kunnen doen is onze energie steken in de volgende race in Suzuka om het momentum weer op te bouwen.”

Lees ook: Pirelli neemt harde compounds mee naar Japan

Lees ook: F1 aan Tafel kijkt uit naar terugkeer Suzuka

Lees ook: Ferrari: Voordeel van minimaal halve seconde bij overtreden budgetcap

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen