Grand Prix van Japan 1989: Senna versus Prost

Ayrton_Senna03
Premium update

Het is 22 oktober 1989, de Formule 1 begint in Japan aan de een na laatste race van het seizoen. De strijd tussen teamgenoten Aryton Senna en Alain Prost heeft een kookpunt bereikt. Senna staat 12 punten voor op Prost in het klassement en moet dan ook winnen om het kampioenschap te verzilveren. Grand Prix radio neemt u mee in een stukje geschiedenis van de Formule 1.

Het is de enalaatste race voor het einde van het seizoen en het Formule 1-circus strijkt neer in Japan. Het hele seizoen is het al een strijd tussen teamgenoten Aryton Senna en Alain Prost, maar dat bereikt in Japan een kookpunt. Tijdens de kwalificatie zijn de twee al super gewaagd aan elkaar, maar is Senna de snelste van de twee. De Brazilliaan zet de snelste tijd neer en mag vanaf pole position starten. Prost moet het doen met de tweede start positie. Op de tweede startrij staan de Ferrari's van Gerhard Berger en Nigel Mansell, waar Prost volgend jaar gaat rijden. 

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden