Charles Leclerc stelt doel voor China: "Niemand is geïnteresseerd in de tweede plaats"

Charles Leclerc Auto 2024 Vooruitblik China

Charles Leclerc richt zijn pijlen op het behalen van de overwinning tijdens de Grand Prix van China. Ferrari’s Carlos Sainz wist de race in Australië te winnen. De laatste race die Leclerc won, was de Grand Prix van Oostenrijk in 2022. De coureur hoopt tijdens de race in China de hoogste trede van het podium te beklimmen. 

Volgende week staat de Grand Prix van China op het programma. Na opnieuw achter zijn teamgenoot te eindigen in Japan en buiten het podium te vallen, hoopt Charles Leclerc op het Shanghai International Circuit de overwinning te behalen. De Monegask heeft een duidelijk doel voor het komende raceweekend. "We missen nog een overwinning. Dat is het enige waar ik in geïnteresseerd ben", vertelt Leclerc bij Sky Sports Italia. "De tweede plaats interesseert niemand. Het is dus belangrijk om in China, als de kans zich voordoet, voor de overwinning te gaan."

Ferrari staat na een succesvolle start van het seizoen tweede in het constructeurskampioenschap. Naast Red Bull is Ferrari het enige team dat de afgelopen periode een race heeft weten te winnen. Leclerc is dan ook trots op de resultaten van het team. "We zitten in een positieve spiraal", benadrukt de coureur. "Er is nog wel genoeg werk te doen. Het is niet zo dat we, omdat we positieve resultaten hebben behaald, kunnen ontspannen. Het tegenovergestelde is waar. Het motiveert ons alleen maar om nog meer te doen." Ondanks de huidige positie van het team hoopt Leclerc zich persoonlijk te kunnen verbeteren. De afgelopen dagen heeft hij doorgebracht in de simulator in Maranello. Hij hoopt zo zijn teamgenoot in de volgende race te kunnen verslaan. "Ik ben naar Milaan gekomen en ben drie dagen in de Ferrari-fabriek in Maranello geweest", vertelt hij. "Het was vooral om iets te leren over de banden, waarmee ik de vorige races wat moeite had." Na zijn tijd in de simulator denkt de Monegask klaar te zijn om te strijden voor de overwinning in China. "Elke keer dat ik ergens aan werk, word ik ook beter op dat gebied. Dat is ook het doel voor in China," benadrukt de coureur. "Het wordt een sprintweekend met twee races en twee kwalificatiesessies. Er zijn ook veel punten te behalen. Ik zal er klaar voor zijn!"

 

240044-scuderia-ferrari-japanese-gp-saturday_a13f7747-ea8a-4537-9ba0-4da0ddcb7f4f

Foto: Ferrari Media Centre

 

Lees ook: McLaren hoopt in 2024 opnieuw grote stap te kunnen zetten met upgrades

Lees ook: Mercedes in aanloop naar Chinese GP: "Het wordt een flinke uitdaging"

Lees ook: Haas-update in Shanghai gaat alleen naar Magnussen

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden