Charles Leclerc: Vasseur een hele goede teambaas

Leclerc Abu Dhabi zaterdag

Charles Leclerc vindt dat Frédéric Vasseur, die waarschijnlijk voor het einde van 2022 aangesteld wordt als nieuwe teambaas van Ferrari, een uitstekende teambaas is, al wil de Monegask niet in gaan op de geruchten rond zijn team. 

Een week na de Grand Prix van Abu Dhabi nam Mattia Binotto ontslag bij Ferrari al werkt hij tot het einde van 2022 door aan 'project 675' zoals de nieuwe Ferrari voor 2023 intern wordt genoemd. Maar één ding staat vast: Binotto zit volgend jaar niet aan de pitmuur bij Ferrari en dus passeerden sindsdien vele namen de revue rond de opvolging van Binotto. Het lijkt erop dat Frédéric Vasseur, die momenteel de scepter zwaait bij Alfa Romeo, de nieuwe teambaas wordt van Ferrari. Charles Leclerc, die in het verleden samenwerkte met Vasseur bij Alfa Romeo, ziet de komst van Vasseur wel zitten. 

Charles Leclerc Sao Paulo gp

"Hij was altijd heel erg duidelijk en eerlijk en daar houd ik van. We hebben een goede verstandhouding en hij is een uitstekende teambaas", vertelt Leclerc. "Maar het zijn geruchten en ik weet dus niet of het wel gaat gebeuren. Ik maak de beslissing niet", aldus de Ferrari-coureur.

Lees ook: Max Verstappen neemt kampioensbokaal in ontvangst

Lees ook: Charles Leclerc: Kost tijd voordat teambaas gesetteld is

Lees ook: Dakar special in nieuwe aflevering F1 aan Tafel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden