Christian Horner bezorgd: "Pole position buiten bereik"

SI202112100173_hires_jpeg_24bit_rgb

Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, kijkt met een dubbel gevoel terug op de vrijdag van het Formule 1-weekend in Abu Dhabi. Volgens Horner is de RB16B, de auto van Red Bull Racing, niet competitief genoeg voor pole position. De auto zag er op racepace wel goed uit tijdens de trainingen op het Yas Marina-circuit.

De vrijdag van het laatste en beslissende Formule 1-weekend van 2021 is inmiddels achter de rug. Het was Lewis Hamilton die de snelste tijd wist te noteren in de tweede training. Max Verstappen viel in de tweede training een beetje terug, nadat hij in de eerste training de snelste tijd had genoteerd. Christian Horner liet tegenover Sky Sports weten dat de Red Bull nog niet snel genoeg is. "Het gaat een lange avond worden, vooral in Milton Keynes. Ze, Mercedes (red.), zien er competitief uit, vooral in de eerste twee sectoren", vertelt Horner. In sector drie loopt de Red Bull in op de Mercedes. "We hebben nog 23 uur om een betere balans te vinden in de auto." Horner verwacht dan ook geen pole position voor het team. "Die is buiten bereik voor ons."

SI202112100310_hires_jpeg_24bit_rgb-700x467
Foto: Red Bull Content Pool (Lars Baron/Getty Images)

Race

Zondag is het dan eindelijk zover, de ontknoping van het seizoen. Het is dan ook belangrijker dan ooit om een goede setup te vinden voor de auto. Horner is, in tegenstelling tot de kwalificatieruns, positief over de long runs. "De long runs zagen er prima uit", vertelt de Brit. Tijdens de race gaat het erom spannen welke strategie Red Bull gaat toepassen. Waarschijnlijk zullen de teams gebruik gaan maken van een tweestopper. "Door de aanpassingen aan het circuit gaat de slijtage van de banden een belangrijke rol spelen. De bochten naar links geven het rubber een zware tijd. Het gaat spannend worden welke strategie het beste werkt", aldus Christian Horner.

De kwalificatie en de race zijn live te beluisteren met commentaar van Olav Mol via grandprixradio.nl

Lees ook: Sky Sports verwijdert kerstgroet met Verstappen-crash na kritiek

Lees ook: Max Verstappen verkozen tot ‘King Of The Streets’

Lees ook: Max Verstappen blikt vooruit op finale-race in Abu Dhabi

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden