Christian Horner: Honda is een geweldig bedrijf

door Tim Koenders
honda

Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, noemt Honda een geweldig bedrijf bij de presentatie van de nieuwe RB19. Red Bull zal tot en met 2025 samenwerken met Honda, vanaf 2026 gaat het team de samenwerking aan met Ford.

De afgelopen jaren was Honda de motorleverancier van het team van Red Bull. In 2020 maakte het Japanse merk bekend de sport na een aantal jaar weer te verlaten. Red Bull nam de motoren over en richtte Red Bull Powertrains op. Toch bleven beide partijen samenwerken. In 2026 zal Red Bull samen gaan werken met Ford. Tot die tijd zal het team samen blijven werken met Honda. Christian Horner, teambaas van Red Bull, heeft alleen maar positieve woorden over het Japanse merk.

Honda - Max
Foto: Red Bull Content Pool

Goede relatie

“We hebben een goede samenwerking gehad met Honda, het deed in 2020 echt pijn toe we hoorden dat ze de sport gingen verlaten. Gelukkig veranderden ze een beetje van gedachten en helpen ze ons nog tot en met 2025.” Dat liet Horner weten volgens Formula 1. “We hebben een goede relatie, het is echt een geweldig bedrijf. We zullen samen blijven strijden tot de laatste race in 2025.”

Lees ook: Logan Sargeant: Niet onbesproken, wel talentvol

Lees ook: Christian Horner: Stabiliteit één van onze grote krachten

Lees ook: FIA opent inschrijvingen nieuwe F1-teams vanaf 2025

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden