FIA opent inschrijvingen nieuwe F1-teams vanaf 2025

FIA_Turkey09_418_7

De FIA heeft een inschrijfproces gestart voor nieuwe Formule 1-teams. Daarmee speelt de federatie in op de interesse van teams als Andretti.

Een nieuw Formule 1-team is iets wat de afgelopen jaren al vaker opkomt. Namen als Andretti en Monaco Racing Team gaven eerder aan graag een elfde team te worden. Nu is de FIA een inschrijfproces gestart, de federatie wil graag identificeren wie graag willen deelnemen aan het Formule 1-kampioenschap. De teams zouden dan vanaf 2025 op de grid verschijnen.

In een statement van de FIA wordt duidelijk dat er goed onderzoek wordt gedaan naar de aanmeldingen. Een team moet goede technische departementen hebben en genoeg sponsoring om deel te kunnen nemen aan het kampioenschap. FIA-president Mohammed Ben Sulayem vertelt dat de Formule 1 op een ongeëvenaard niveau is. "De FIA gelooft dat de condities juist zijn voor geïnteresseerde partijen, die voldoen aan de selectiecriteria, om formele interesse voor het kampioenschap te uiten", aldus de president. Uit de aanmeldingen kiest de FIA twee teams die vervolgstappen kunnen zetten richting een plek op de grid. 

Lees ook: Alexandor Albon: een carrière met veel hobbels

Lees ook: Jenson Button keert met NASCAR terug naar 24 uur van Le Mans

Lees ook: Haas onthult nieuwe look voor 2023

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden