Christian Horner: Impact minder windtunneltijd komt nog

door Shakyra van den Heuvel
Horner Marko Verstappen

Vorig seizoen kreeg Red Bull een straf omdat zij het budgetplafond hadden overschreven. Hierdoor kreeg het team een enorme boete en ook minder windtunneltijd in het seizoen 2023. Horner stelt nu dat de impact van de mindere windtunneltijd nog niet volledig voelbaar is, maar dat die nog wel gaat komen.

Tijdens de Grand Prix van Mexico werd vorig jaar bekend dat Red Bull het plafond had overschreven en daardoor te veel geld had uitgegeven in het seizoen van 2021. Hierdoor kreeg het team een boete van 7 miljoen euro en daarnaast mochten ze minder gebruik maken van de windtunnel. In deze tunnel kunnen ze de auto verder ontwikkelen en bepaalde onderdelen testen. Ondanks deze straffen weet Verstappen de ene overwinning na de andere binnen te halen met enorme voorsprongen. Toch geeft Horner aan dat de grootste klap nog moet komen, ondanks de focus in de fabriek al ligt op 2024. 

"De volledige impact is nog niet gezien, omdat het absoluut de ontwikkeling van dit jaar in gevaar heeft gebracht. Gelukkig kwamen we begin dit jaar met een sterke auto en hebben we het grootste deel van de ontwikkelingstijd al vrij vroeg in het jaar kunnen gebruiken voor de auto van volgend jaar. Dat is belangrijk geweest. Door de beperkingen in de windtunnel, hebben we besloten die verder in te zetten voor de RB20 in plaats van de ontwikkeling voort te zetten met de RB19", aldus de teambaas tegen Motorsport.com.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

Kampioenschappen

Voor het seizoen van 2023 hebben ze beide kampioenschappen al binnen. Ze hebben zowel het kampioenschap bij de constructeurs gewonnen, als Verstappen bij de coureurs. Hierdoor is hun seizoen geslaagd. Gedurende het seizoen is alleen Ferrari erin geslaagd om Red Bull te verslaan in Singapore. We kunnen het daarom wel ultieme dominantie noemen. Verstappen is nog niet klaar met records breken en gaat door om 19 van de 22 races te winnen, nog nooit eerder wist iemand zoveel races te winnen in een seizoen. Nu dit seizoen er bijna op zit, is het team van Red Bull al een tijdje bezig met de ontwikkeling van de auto in 2024. Hierdoor zeggen ze al een goede voorsprong te hebben op de andere teams, zodat ze weer net zo succesvol kunnen zijn in het komende seizoen. 

Lees ook: Race Gemist: F1-Mexico

Lees ook: F1 aan Tafel: Hamilton declasseerde Russell

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Mexico

 

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden