Horner kijkt uit naar race Bakoe: "Staan er goed voor"

SI202105201569_hires_jpeg_24bit_rgb

Red Bull-teambaas Christian Horner denkt dat alles nog mogelijk is tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. Onder andere de inhaalmogelijkheden die de baan biedt, de wind en het bandenmanagement kunnen volgens Horner een grote rol gaan spelen. "Natuurlijk zijn we teleurgesteld over de kwalificatie, maar het gaat een geweldige race worden", stelt de Brit in gesprek met Sky Sports.

Met een derde startplek voor Max Verstappen en een zesde startplek voor Sergio Pérez, is het team van Red Bull niet heel tevreden. Teleurstelling overheerst na afloop van de chaotische kwalificatie in Bakoe. Ondanks dat weet Red Bull-teambaas Christian Horner dat de punten na afloop van de race pas verdeeld worden. "Het positieve is dat je hier in Bakoe kunt inhalen. In Monaco was inhalen echt totaal onmogelijk", vertelt Horner. "Belangrijk is het managen van de banden en de grip. We moeten goed reageren op alles wat er op de baan gebeurt."

Max Verstappen / Red Bull Racing / Grand Prix van Azerbeidzjan / Bakoe / 2021
Foto: Red Bull contentpool / Francois Nel/ Getty Images / Red Bull Content Pool

En dat er flink wat op de baan kan gebeuren, bleek al tijdens de vrije trainingen, de kwalificatie en de Formule 2-races van dit weekend. Aan gele- en rode vlaggen is nog geen gebrek geweest en naar verwachting zal ook de Formule 1-race genoeg spektakel opleveren. Ook Horner denkt dat de safety car aan het werk zal moeten. "Na alle rode vlaggen waar we tijdens de kwalificatie al mee te maken kregen, is het moeilijk te geloven dat er tijdens de race geen safety car zal komen."

'Staan er goed voor'

Max Verstappen zal de race vanaf de derde plek starten achter polesitter Charles Leclerc en Lewis Hamilton. "We genieten ervan om te vechten met de anderen en om echt in de mix te zitten. We gaan zien hoe de race verloopt. Charles heeft het erg goed gedaan en heeft pole gepakt. Verder staan we dicht achter Lewis, onze grootste rivaal in de strijd om het kampioenschap. We staan er gewoon goed voor."

Lees ook: Gasly: “We vochten voor pole met RB, Ferrari en Mercedes”

Lees ook: Drie plekken gridstraf en strafpunten licentie Norris

Lees ook: Valtteri Bottas: “Reed op de limiet, kon niet sneller”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden