Christian Horner niet langer tegen vertrek Carlos Sainz

car_sai

Carlos Sainz mag vertrekken bij Toro Rosso, als er tenminste voldoende wordt betaald om het doorlopende contract van de Spaanse coureur af te kopen. Dat laat Christian Horner, teambaas bij Red Bull Racing weten. Sainz ligt al enige tijd overhoop met de leiding van Red Bull en Toro Rosso over zijn toekomst binnen het team en zinspeelt zelf al enige tijd op een vertrek.

De afgelopen dagen gonsde het van de geruchten. Sainz zou al tijdens de volgende race in Hongarije (op 30 juli) Jolyon Palmer vervangen bij Renault. Toen Jack Plooy hem daar gisteren naar vroeg, kreeg hij een ontwijkend antwoord van de Spanjaard en ook volgens Horner is er absoluut geen sprake van een overstap naar het Franse team. Toch laat Horner de deur open: “Carlos Sainz heeft een contract met Red Bull Racing. En dat contract loopt nog twee jaar. Als iemand een bod wil doen om het af te kopen dan zullen we dat overwegen.”

Vooral door die laatste uitspraak lijkt Sainz dichterbij de uitgang van Toro Rosso dan een week geleden. Toen liet Horner namelijk nog weten dat de Spanjaard koste wat het kost bij het Italiaanse team zou blijven.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen