Christian Horner: Team heeft het geweldig gedaan

Christian Horner_Red Bull Racing_RB19

Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, kijkt tevreden terug op de eerste sessie van de Formule 1-testing. De teambaas vertelt dat het team het geweldig heeft gedaan gedurende de winter.

Ook voor teambazen is de winter een tijd om even uit te rusten. Voor Christian Horner lijkt het al weer even geleden dat hij kon uitrusten met zijn familie, zo vertelt hij aan F1TV. De RB19 ziet er tijdens de eerste dag van de wintertests in Bahrein goed uit. Verstappen rijdt veel ronden en het team kent geen grote problemen. Ook Horner is tevreden. "Het was een solide eerste sessie, de tweede sessie is nu bezig", vertelt de teambaas. "Het (de RB19, red.) is een evolutie van de RB18. Het team heeft een enorme prestatie neergezet over de winter", aldus Horner.

10% straf

Red Bull Racing overtrad de regels met betrekking tot de budget cap in 2021 en kreeg daardoor straf. Het team mocht in aanloop naar dit seizoen minder de windtunnel in. Het team mocht in eerste instantie al minder de windtunnel in als wereldkampioen. Tijdens testing zien we nog wel eens wat speciale aerodynamica bij de bolides, ook dit jaar zijn er een aantal nieuwe ideeën gespot. "Er zijn wat interessante concepten. Veel daarvan zijn varianten van teams, sommige passen op onze ideologie. Het maakt deel uit van de fascinatie van de Formule 1, er zijn zoveel getalenteerde technici", aldus Christian Horner.

Lees ook: 2023 ingeluid: eerste meters op Bahrein

Lees ook: Mercedes bevestigt zeven junioren voor 2023

Lees ook: Felipe Drugovich vervangt Lance Stroll tijdens testdagen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden