Christian Horner verdedigt ontslagen Mattia Binotto

door Gijs Leuvenink
Binotto Horner 2019

Christian Horner heeft het tijdens het FIA-gala de ontslagen Ferrari-teambaas Mattia Binotto een hart onder de riem gestoken. De Brit vindt dat Binotto niet genoeg eer krijgt voor de sterke 2022 Ferrari.

"In alle eerlijkheid, Ferrari had gewoon een ijzersterk pakket dit jaar. Ook Mattia heeft hier aan bijgedragen. Daar krijgt hij echt te weinig eer voor", sprak Horner in Bologna. "Ze hadden operationeel inderdaad wat problemen. Binotto heeft lange tijd van zijn loopbaan bij Ferrari doorgebracht, ik kan me voorstellen dat dit veel pijn bij hem doet."

Succesloos

Ondanks dat Ferrari een ijzersterke auto had, werden van de twaalf poles slechts een handjevol omgezet in een overwinning. Concurrent Red Bull was het legendarische Italiaanse team op tactisch vlak vaak te slim af. Ook in de ontwikkelingsstrijd verloor Ferrari terrein, ook Mercedes stak tijdens de laatste races hen voorbij. De combinate van factoren kostte uiteindelijk Binotto de kop.

Christian Horner Mattia Binotto Monaco

Verstappen: Sterke start van Ferrari maakte het moeilijk

Ook Max Verstappen zag dat Ferrari in het begin van het seizoen voorop leek te staan. De Nederlandse wereldkampioen zag pas na Imola de kansen keren. "Het is moeilijk om een specifiek moment aan te wijzen, maar ik geloofde er pas na Imola echt in dat we weer de titel konden halen."

Lees ook: DRS-zones mogelijk korter in 2023

Lees ook: Günther Steiner verklaart keuze voor Nico Hülkenberg

Lees ook: Max Verstappen neemt kampioensbokaal in ontvangst

 

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden