Christian Horner: "We komen vechtend terug"

SI202108010177_hires_jpeg_24bit_rgb

Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, vertelt dat de pech die Red Bull Racing de laatste tijd heeft gehad over het gehele seizoen zal worden uitgebalanceerd. Horner heeft dan ook veel zin in het tweede deel van het seizoen.

Na de afgelopen grands prix heeft Red Bull Racing zowel in het constructeurskampioenschap als het rijderskampioenschap de leiding verloren aan Mercedes. Christian Horner vertelt tegenover Formula 1 dat daar maar één verklaring voor is: pure pech. Toch is Horner ervan overtuigd dat de pech die Red Bull heeft gehad zich uit zal balanceren over het hele seizoen. Daarmee doelt Horner op het feit dat de pechdagen van Mercedes nog moeten komen.

Red Bull Racing had een ruime voorsprong na de drie overwinningen van Verstappen in opeenvolgend Frankrijk, Stiermarken en Oostenrijk. Maar na twee grands prix op rij waar Verstappen er in ronde één werd afgereden staat het team weer op de tweede plek. "We hebben zes races gewonnen in de openingshelft van het seizoen. De races waar we niet hebben gescoord zijn Azerbeidzjan, Groot-Brittannië en Hongarije. In alle gevallen kon Verstappen niets aan zijn uitvalbeurt doen", vertelt Horner die aangeeft dat het geluk van Red Bull nog wel zal omdraaien.

"Over het hele seizoen zal de pech zich uitbalanceren." Daarom kijkt Horner ook uit naar de rest van het seizoen. "Het hele team verdient een rustperiode en de coureurs krijgen wat vrije tijd. Maar geloof mij, we gaan vechtend terugkomen, dus de tweede helft van het seizoen wordt interessant." Het seizoen is nog lang en volgens Horner kan het in de kampioenschappen zomaar omslaan.

Lees ook: Indy Dontje pakt derde plek in Michelin Pilot Challenge

Lees ook: Horner: “Wanhopige actie van zevenvoudig wereldkampioen”

Lees ook: Yelmer Buurman wint in Britse GT op Snetterton

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden