Circuit Zandvoort begonnen met werkzaamheden in de pitstraat

Pitbox zandvoort 2023

In aanloop naar de Grand Prix van Nederland eind augustus, kondigt Circuit Zandvoort aan te zijn gestart met geplande werkzaamheden in de pitstraat. Hierbij ligt de focus op het verlengen van de pitstraat en de toevoeging van extra pitboxen.

Werkzaamheden in de pitstraat

Circuit Zandvoort is gestart met de renovatie van de pitstraat in aanloop naar de Grand Prix van Nederland eind augustus. Het circuit in de Noord-Hollandse duinen ontving, na afloop van het laatste bezoek van de Formule 1, kritiek van teams en coureurs. De ruimte op het circuit in de Noord-Hollandse duinen is schaars. De werkzaamheden benadrukken de dringende behoefte aan extra ruimte. Een probleem dat tijdens de Grand Prix in 2023 duidelijk werd toen wisselende weersomstandigheden teams dwongen gelijktijdig binnen te komen voor bandenwissels. Dit zorgde voor een groot nadeel voor de coureurs die een extra ronde door moesten rijden op de gladde baan. Zij verloren hiermee veel tijd. 

Om te voldoen aan de wensen van de teams en de strengere regels van de FIA wordt er momenteel hard gewerkt aan het verlengen van de pitstraat. Hierbij komt er ruimte vrij voor zes extra pitboxen. Buiten raceweekenden kunnen deze pitboxen worden omgetoverd tot een hospitality lounge voor evenementen met een capaciteit van 650 personen. Circuit Zandvoort meldt op haar eigen website dat de werkzaamheden op het circuit zijn gestart en naar verwachting in april zullen worden afgerond. In augustus kan de Formule 1 gebruik maken van de vernieuwde pitstraat. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Circuit Zandvoort ๐ŸŽ๐Ÿ๐Ÿ† (@circuitzandvoort)

 

Toekomst van het circuit

Circuit Zandvoort heeft momenteel een contract met de Formule 1 voor het organiseren van een Grand Prix in zowel 2024 als 2025. De organisatie hoopt dat de vernieuwingen aan de pitstraat niet alleen de huidige race-ervaring verbeteren, maar ook bijdragen aan het veiligstellen van een langdurige toekomst voor het evenement in Nederland. Met als belangrijkste onderdeel de toevoeging van de extra pitboxen. Hierdoor zal er genoeg ruimte zijn, zelfs als er in de toekomst eventueel een elfde team zal worden toegevoegd aan de raceklasse. De organisatie van de Grand Prix van Nederland hoopt met de aanpassingen genoeg te hebben gedaan voor een contractverlenging met de Formule 1.

 

Lees ook: Alpine: 'Je kan Red Bull niet verslaan door RB19 te kopiëren'

Lees ook: Haas over vertrek Steiner: Geen zin om weer laatste te worden

Lees ook: Stella: "McLaren focust zich op dagelijkse verbeteringen en flexibiliteit"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden