Haas over vertrek Steiner: Geen zin om weer laatste te worden

steiner-magnussen-jeddah-5e460728

Eigenaar van Haas F1 Gene Haas heeft meer uitleg gegeven over het vertrek van Günther Steiner. De Amerikaanse eigenaar van het team vindt dat de prestaties niet passen bij waar het team zou moeten staan.

Na twee keer op de laatste plek te zijn geëindigd in drie jaar, vindt Gene Haas dat zijn team een andere weg moet inslaan."Uiteindelijk draaide het allemaal om de prestaties," legt Haas uit aan Formula1.com. "Hier zijn we dan, in ons achtste seizoen en na meer dan 160 races. Tot op heden hebben we nooit een podium behaald. Steeds belandden we in de afgelopen jaren op de negende of tiende plek. Ik wil niet beweren dat alles de schuld van Günther is, maar het leek gewoon het juiste moment om wat veranderingen door te voeren binnen het team. Het lijkt er niet op dat onze huidige aanpak echt vruchten gaat afwerpen in de vorm van podiums en goede finishes."

Financieel het 'Haasje'

Na het dramatisch seizoen in 2021, waarin Haas opofferingen deed met het oog op een versterkte terugkeer in 2022, lijkt het team nu onverminderd gevangen in de achterhoede van het Formule 1-veld. De vraag rijst hoelang Gene Haas nog bereid is financiële middelen te injecteren in een team, dat in zijn ogen geen stappen voorwaarts zet.

Overlevingsdrang

De Amerikaanse eigenaar weerlegt deze vragen resoluut. "Ik ben niet toegetreden tot de Formule 1 met de intentie het team te verkopen. Mijn betrokkenheid begon uit een verlangen om te racen. Günther deelde datzelfde streven. We zijn hier niet om snel winst te maken; we streven naar competitie en willen racen. Elk team kent hoogte- en dieptepunten. De wereld van de Formule 1 is keihard, maar we zullen daarin blijven overleven."

Alles voor de fans

Fans zullen niet meer kunnen genieten van de geliefde Steiner. Met zijn grappige opmerkingen en scheldwoorden, was de Italiaan ongekend populair onder de fans. Volgens Gene Haas zullen niet alleen de fans hem gaan missen. "Volgens mij hanteerde Günther een benadering die meer mensgericht was in zijn interacties met anderen," vervolgt de Amerikaan. "Daarin blonk hij echt uit. Aan de andere kant is Ayao juist zeer technisch ingesteld. Hij benadert zaken vanuit een statistisch perspectief. Dat vertegenwoordigt op zijn beurt weer een geheel andere aanpak."

 

Lees ook: Stella: "McLaren focust zich op dagelijkse verbeteringen en flexibiliteit"

Lees ook: Waarom moest Guenther Steiner Haas verlaten?

Lees ook: Hoofdtechnicus Simone Resta verlaat Haas, nog geen vervanger voor 2024

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden