Hoofdtechnicus Simone Resta verlaat Haas, nog geen vervanger voor 2024

haas 2023 sao paulo vrijdag

Haas F1 krijgt een koude douche vlak voor de start van het nieuwe seizoen. Technisch directeur Simone Resta, die drie jaar op uitleenbasis van Ferrari werkte, verlaat het Amerikaanse team. Het is nog niet bekend wie zijn vervanger zal zijn in 2024.

De ingenieur uit Imola kwam in januari 2021 bij het Amerikaanse team als onderdeel van de technologische samenwerking met Ferrari. Nu, een maand voor de start van het 2024-seizoen, moet Haas op zoek naar een nieuwe technische directeur.

Breuk over VF24

Het is nog niet duidelijk wat de belangrijkste reden was voor het vertrek maar volgens Motorsport.com lijkt de scheiding veroorzaakt door een meningverschil tussen Resta en Gene Haas wat betreft de ontwikkeling van de nieuwe VF24. Terwijl Resta wilde teruggaan naar het eerste concept van de VF23, die tot aan de Grand Prix van de Verenigde Staten te zien was, was Haas zelf nog steeds sterk overtuigd van het nieuwste model.

Het team van Haas is al langere tijd op zoek naar verlossing. Afgelopen seizoen eindigden ze met Nico Hülkenberg en Kevin Magnussen op de laatste plaats in het klassement. Vooral de prestaties op zondag bleken een euvel voor de VF23. In de kwalificaties wist Hülkenberg meerdere keren de top tien te bereiken, om de volgende dag buiten de punten te vallen.

Ferrari of Audi?

Voor de toekomst van Resta liggen nog veel opties op tafel: terugkeren naar Ferrari of deelnemen aan het Audi-project in 2026 en ter voorbereiding in de tussentijd bij Sauber aan de gang.

Lees ook: Wat waren de beste, maar ook mindere races van 2023?

Lees ook: Horner geeft toe dat Verstappen 'privileges' heeft

Lees ook: Helmut Marko 'lacht' om mislukte crashtest RB20

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden