Officieel: Sauber vanaf 2026 door als Audi-fabrieksteam

door Frederique van Grinsven
2022 Japanese Grand Prix - Sunday Bottas Alfa Romeo Suzuka 2022 Antonin Vincent DPPI

Audi gaat vanaf 2026 samenwerken met Sauber. Daardoor zal het huidige Alfa Romeo vanaf dat jaar concurreren als het officiele Audi-fabrieksteam, met eigen Audi-krachtbron.

Het nieuws komt na de bekendmaking in augustus dat Audi zijn intrede zou maken in de Formule 1 als motorleverancier, wanneer de nieuwe motorregelementen ingaan. Nu heeft het Duitse automerk een volgende stap gezet en laat weten dat Sauber Motorsport hun "strategische partner" wordt vanaf 2026.

Van Ferrari naar Audi

Sauber rijdt nu met Alfa Romeo als titelsponsor tot het einde van 2023. Het Zwitserse team zal vervolgens teruggaan naar hun eigen naam en de Ferrari-motor achterin behouden totdat Audi vanaf 2026 het stokje overneemt.

Audi werkt met meer dan 120 man in Neuburg, Duitsland aan hun motor en Sauber zal de 2026-raceauto ontwikkelen in hun Zwiterse hoofdkantoor. Verder is bevestigd dat Audi aandelen in de Sauber Group heeft gekocht, echter zijn er geen details naar buiten gebracht over de omvang van het aandeelhouderschap.

"We zijn verheugd dat we zo'n ervaren en competente partner hebben gekregen voor ons ambitieuze Formule 1-project" zegt Oliver Hoffmann, die namens Audi verantwoordelijk is voor het programma.

'Beste optie voor de toekomst'

CEO van Sauber en teambaas Fred Vasseur ziet de samenwerking als belangrijke zet in hun missie om dichterbij de topteams te komen. "Het officiële fabrieksteam van Audi worden is niet alleen een eer en een grote verantwoordelijkheid: het is de beste optie voor de toekomst." laat hij weten. "We hebben er alle vertrouwen in dat we Audi kunnen helpen de doelstellingen te bereiken die ze hebben gesteld voor hun reis in de Formule 1."

"Het is geweldig nieuws om te horen dat Audi een samenwerking aangaat met Sauber voor hun intrede in de Formule 1 in 2026." zegt F1-president Stefano Domenicali. "De combinatie van die twee namen is een zeer opwindend vooruitzicht voor onze sport."

Lees ook: Horner over constructeurstitel: Altijd in geloofd

Lees ook: F1 aan Tafel: Max eert Mateschitz

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Mexico

door Frederique van Grinsven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden