Audi sluit zich vanaf 2026 aan bij Formule 1

door Zus Veldkamp
220053-australian-gp-race

Audi heeft bekend gemaakt dat ze vanaf 2026 actief zullen zijn in de Formule 1. Het automerk gaat power units leveren, aan welk team is nog onbekend. Dit hebben ze bekend gemaakt in een persconferentie.

Door de nieuwe reglementen wat betreft power units en dergelijke, die ingaan vanaf 2026, is de deur voor nieuwe automerken richting de Formule 1 opengezet. Audi gaat, waarschijnlijk net zoals Porsche, power units leveren aan een team in de Formule 1. Aan welk team ze dat gaan doen maken ze eind 2022 bekend. 

Belangrijk moment

Volgens Formule 1-president en CEO Stefano Domenicali is het een belangrijk moment voor de sport. "Ik ben verheugd om Audi te verwelkomen in de Formule 1, een iconisch automerk, pionier en technologische vernieuwer. Dit is een belangrijk moment voor onze sport die de enorme kracht benadrukt die we hebben als een wereldwijd platform dat blijft groeien", Aldus Domenicali. Hij kijkt ernaar uit om Audi op de grid te verwelkomen. "We kijken er allemaal naar uit om het Audi-logo op de grid te zien en zullen te zijner tijd meer details van hen horen over hun plannen."

Audi's DNA

Markus Duesmann, CEO van Audi AG, vindt dat dit een goede stap is voor Audi en dat de motorsport onderdeel van hun DNA is. "Motorsport is een belangrijk onderdeel van ons DNA. De Formule 1 is zowel een wereldtoneel voor ons merk als een zeer uitdagend ontwikkelingslaboratorium. De combinatie van hoge prestaties en concurrentie is altijd een motor van innovatie en technologieoverdracht in onze branche", aldus Duesmann. Die net als de Formule 1 duidelijke doelen hebben wat betreft duurzaamheid. "Met de nieuwe regels is dit het juiste moment voor ons om mee te doen. Formule 1 en Audi streven immers allebei duidelijke duurzaamheidsdoelen na." Adam Baker moet het nieuwe project gaan leiden als CEO.

Lees ook: Charles Leclerc: Ik had de vakantie nodig

Lees ook: Doek valt voor Grand Prix van Frankrijk

Lees ook: Formule 1 rijdt op ander Spa door baanaanpassingen

 

door Zus Veldkamp

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden