Doek valt voor Grand Prix van Frankrijk

Max Verstappen Red Bull Racing Frankrijk

De Grand Prix van Frankrijk is haar plekje op de vaste kalender verloren. De organisatie kijkt samen met de Formule 1 naar mogelijkheden om soms een plek te krijgen op de kalender.

Het hing al lang in de lucht: het verdwijnen van Frankrijk op de Formule 1-kalender. Volgens nu.nl heeft de organisatie nu bevestigd dat de race niet meer op de kalender te vinden is. De race keerde in 2018 terug en kreeg veel kritiek vanwege matige bereikbaarheid voor fans, afgelopen jaren bracht de organisatie daar verandering in. Met bussen werden duizenden fans naar het circuit gebracht. 

Start frankrijk

Stefano Domenicali, baas van de Formule 1, was duidelijk in een persconferentie. Historie is niet meer genoeg om een grand prix te organiseren. Hij sluit de deur tot de Franse Grand Prix nog niet helemaal. "De discussie is nog open voor een goede toekomst met een mogelijkheid, niet volgend jaar maar in de toekomst, waar we een rotatie toepassen waardoor iedereen op een kalender kan komen te staan." Met dat systeem zou het kunnen zijn dat de Formule 1 het ene jaar wel in Frankrijk zal rijden en het jaar daarop niet. 

Lees ook: Formule 1 rijdt op ander Spa door baanaanpassingen

Lees ook: Tatiana Calderon keert terug in F2

Lees ook: Weg vrij voor Piastri? Ricciardo vertrekt bij McLaren

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden