Tatiana Calderon keert terug in F2

door Coert Gillissen
tatiana calderon

Tatiana Calderon keert per direct terug in de Formule 2. De Colombiaanse vervangt de rest van het seizoen Cem Bolukbasi bij Charouz Racing System.

Calderon reed voor het laatst in 2019 in de Formule 2. Dit jaar reed ze in de IndyCar voor AJ Foyt, maar de laatste races miste ze omdat haar sponsor de rekeningen niet betaalde. Nu keert ze dus terug in een formule-auto in de F2. Ze kijkt er naar uit om terug te keren in de wagen: "Ik kan niet geloven dat ik terug ben. Het is een tijdje geleden sinds ik de auto voor het laatste bestuurde, maar ik ga er het beste van maken. Ik wil Charouz graag bedanken en ik kijk uit naar de drukke triple header en de andere races die er aan komen."

Raceavontuur Bolukbasi mislukt

Het stoeltje van Calderon gaat ten koste van Bolukbasi. De Turkse coureur kon niet goed meekomen met de rest van het veld en moest zelfs een race missen door een blessure van een crash eerder in het seizoen. Desondanks kan Bolukbasi met opgeheven hoofd de F2 verlaten: dankzij simracen kreeg hij zijn carrière op gang en weinig coureurs komen op die manier de Formule 2 in.

Lees ook: Ricciardo vertrekt na 2022 bij McLaren

Lees ook: Volgens Domenicali keert F1 nooit meer terug naar Rusland

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van België 

 

door Coert Gillissen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden