Volgens Domenicali keert F1 nooit meer terug naar Rusland

door Coert Gillissen
Sochi Autodrom laatste bocht

F1-CEO Stefano Domenicali ziet de Formule 1 niet meer terugkeren naar Rusland. Hoewel de Russische Grand Prix voor de komende jaren vaststond, werd na de inval in Oekraïne besloten om voorlopig niet het land aan te doen.

Domenicali weet vrijwel zeker dat dat voorlopig zo zal blijven, zo laat hij Sport Bild optekenen. "Hoewel ik geloof dat je nooit 'nooit' moet zeggen, durf ik het in dit geval wel te gebruiken. We onderhandelen niet meer met ze en er zal niet meer een Formule 1-race zijn in Rusland." De Russische promotor eist geld van de Formule 1-organisatie vanwege de reeds gemaakte kosten. "We verwachten een terugbetaling, ongeacht het huidige standpunt van het management van de Formule 1 over het organiseren van races in de Russische Federatie", aldus de baas van de promotor ANO Rosgonki. 

Van Sochi naar St. Petersburg

In 2022 zou Sochi voor het laatst de Russische Grand Prix organiseren. Halverwege 2021 werd namelijk aangekondigd dat vanaf 2023 de Russische race zou plaatsvinden in Sint Petersburg, op het speciaal daarvoor gebouwde Autodrom Igora Drive. Het circuit kreeg al eind 2020 een Grade 1-licentie en daarmee goedkeuring om een Formule 1-race te houden. Maar die plannen zijn dus, naar zoals het lijkt voor altijd, van de baan. 

Lees ook: Ricciardo vertrekt na 2022 bij McLaren

Lees ook: Jeroen Bleekemolen blikt vooruit op de GP van België

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van België 

door Coert Gillissen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden