George Russell: "We hebben niks te verliezen"

WilliamsF1_50347_HiRes

In Q3 was George Russell de eerste coureur die het risico aan durfde te gaan om zijn intermediate-banden in te wisselen voor slicks. Alle andere coureurs volgden hem, maar toch is het de Williams-coureur gelukt om zich als derde te kwalificeren voor de Grand Prix in Rusland. 

Voor de tweede keer in vier races wist Russell een top 3-kwalificatie te bemachtigen. "Het team heeft wederom fantastisch werk geleverd. We hebben precies op het goede moment de juiste banden gekozen." Volgens de Brit was het wel erg tricky om op slicks te rijden. "Er was maar één droge lijn. Als je een paar centimeter wijd gaat, dan kom je al op het natte gedeelte terecht en vlieg je eraf", veronderstelde Russell.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Williams Racing (@williamsracing)

'Niks te verliezen'

Russell kijkt uit naar de race en vertelde dat de pace, met een volle tank, op vrijdag de beste van het jaar was. Toch is er nog een lange weg te gaan aangezien beide Mercedes-bolides achter hem zullen starten. Het wordt in ieder geval een interessante battle tijdens de race. "We zullen strijden voor het podium en we hebben niks te verliezen."

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door George Russell (@georgerussell63)

Lees ook: Norris over eerste pole: "Risico heeft vruchten afgeworpen"

Lees ook: Sainz: "Heb goede tow nodig bij start van de race"

Lees ook: Tijdschema voor de Grand Prix van Rusland

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden