Formule 1 rijdt op ander Spa door baanaanpassingen

Fans-spa-francorchamps

De Formule 1 rijdt op een nieuw Spa-Francorchamps. Het circuit heeft meerdere bochten aangepast. 

Voor misschien wel de laatste keer keert de Formule 1 terug in de Ardennen. Circuit Spa-Francorchamps staat al lange tijd onder druk vanwege nieuw komende races. Op de contentkalender zou de Grand Prix van België zelfs ontbreken. Het circuit heeft voor dit jaar zowel buiten de baan als op de baan aanpassingen doorgevoerd. 

La Source grindbak

Aan de buitenkant van de eerste bocht is dit jaar grind neergelegd. Veelal gingen coureurs buiten de baan maar dit werd niet heel hard bestraft vanwege het asfalt wat er lag. De coureurs konden via die uitloopstrook vrij snel terug de baan op. Dat is nu verleden tijd, met een grindbak zullen de coureurs niet zomaar weer de baan op kunnen. 

Eau Rouge

Na veel kritiek op de bochtencombinatie van Eau Rouge en Raidillon is ook die bocht aangepast. Afgelopen jaar was er een grote crash in de W Series en ook Lando Norris ging er hard af. Het probleem met de bocht zou liggen aan de bandenstapels, door de hoek vlogen de bolides na impact weer terug de racelijn op. Door een andere hoek bandenstapel en een verse laag asfalt zou het probleem opgelost zijn. 

Het circuit heeft buiten het racegedeelte ook het circuit zelf opgeknapt. Zo is er een verflaag aangebracht in Eau Rouge en bij de busstopchicane. 

Lees ook: Tatiana Calderon keert terug in F2

Lees ook: Volgens Domenicali keert F1 nooit meer terug naar Rusland

Lees ook: Weg vrij voor Piastri? Ricciardo vertrekt bij McLaren

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden