"Verlaging budgetplafond voor ons geweldig"

WilliamsF1_887_HiRes

De verlaging van het budgetplafond heeft Claire Williams gerustgesteld. Toen er niet geracet werd maakte de Williams teambaas zich zorgen, maar nu er plannen zijn ziet ze weer licht aan de horizon.

Al toen bekend werd dat er niet geracet zou worden in Australië en Bahrein baarde dat zorgen voor Claire Williams. De inkomsten die horen bij het daadwerkelijk racen leken namelijk voor een lange periode weg te vallen. Voor hen geldt namelijk heel simpel gezegd 'geen races, geen inkomsten.'

De voorbereidingen die nu plaatsvinden in Oostenrijk en Engeland stellen haar enigszins gerust. Ongetwijfeld helpt het dat er ideeën zijn om zowel in Spielberg als op Silverstone twee keer te rijden. Toch moet volgens haar de gezondheid en veiligheid niet vergeten worden.

Naast de seizoensopening is Claire ook erg te spreken over het verlagen van het budgetplafond naar 145 miljoen dollar. De jaren daarna zou het nog verder dalen naar 130 en 120 miljoen dollar, wat voor een onafhankelijk team als Williams erg belangrijk is. Ze begrijpt dat het voor de topteams minder prettig zal zijn, maar het compromis is volgens haar naar behoren gesloten. ‘De Formule 1 reageert zoals het hoort', zo zei ze in de Sky F1 Vodcast. De verlaging van het budgetplafond zou volgens haar voor eerlijkere en spannendere races zorgen.

"Er zijn drie teams die boven de 175 miljoen dollar werken; daarna heb je het middenveld dat daar rondom zit. Vervolgens heb je sommige teams die geen eens 145 miljoen dollar krijgen." Ook Ross Brawn denkt dat de verlaging nu eerlijker is. Volgens hem zal het middenveld daar het meest van profiteren. De Formule 1 zou naar zijn zeggen duurzaam zijn als een van die teams op het podium terecht komt.

Ook voor andere teams zal het belangrijk zijn dat er weer echt geracet gaat worden. Eerder vreesde Williams immers al dat ook andere teams wellicht om zouden vallen als er niet geracet werd. Die zorgen lijken nu enigszins weggenomen.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden