Claire Williams: 'We hebben dit nooit zien aankomen'

W31I9736

Het Formule 1-team van Williams verkeert dit seizoen in een ronduit belabberde vorm. De succesvolle renstal van weleer bungelt onderaan het constructeurskampioenschap en heeft vooralsnog niet de oplossing om het tij te keren. Teambaas Claire Williams zit dan ook met de handen in het haar, maar blijft ondanks alles strijdlustig.

De FW41 kampt met zware aerodynamische problemen en het team krijgt het maar niet voor elkaar dit snel te verhelpen. Waar de formatie uit Grove afgelopen seizoen nog vooraan het middenveld kon meestrijden om de punten, daar heeft het nu alle moeite om überhaupt aansluiting met het middenveld te krijgen. En de schamele vier puntjes die het team tot dusver bij elkaar heeft weten te sprokkelen, waren het resultaat van pure mazzel tijdens de chaotische Grand Prix van Baku.

"Als iemand me vorig seizoen zou hebben verteld dat we dit nu zouden gaan meemaken, dan zou ik geschokt hebben gereageerd," aldus Williams in een interview met The New York Times. "We hebben dit nooit zien aankomen en het is een grote schok. Het voelt ook echt als persoonlijk verdriet. Het is mijn team en het is allemaal heel erg persoonlijk voor me. Ik heb ook altijd gezegd dat dit team voelt als een broer of zus. Ik geef er enorm veel om en alles wat ik doe is om het te proberen te koesteren. Momenteel verkeert mijn team in staat van oorlog en dat vat ik persoonlijk op."

De drukke kalender geeft het team nu ook geen ruimte om even op adempauze te komen. "Momenteel voelt echt elke tegenslag als een stoot op het lichaam, helemaal nu we aan het einde van een tripleheader zitten en je weet dat de volgende race net zo slecht zal worden als de vorige," aldus de 41-jarige dochter van Sir Frank Williams. "Maar je moet erin blijven geloven en je er doorheen blijven werken."

De slecht resultaten hebben voor het ontslag geleid van zowel hoofd ontwerper Ed Wood als hoofd aerodynamica Dirk de Beers. Technisch Directeur Paddy Lowe gelooft er echter in dat hij nu het juiste team heeft om er weer bovenop te komen. "Ik heb echt fantastische mensen om me heen. We hebben wat versterking nodig, maar we hebben de kern van een heel goed team. Ik denk dat we nu in de positie zijn om weer de juiste kant op te draaien."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden