Compromis in budgetcapstrijd: meer geld voor alle teams

1920x1080-FIA-Formule-1-Vlaggen

Na weken gedoe over de budgetcap is er nu een doorbraak gekomen. Liberty Media zal alle teams een bedrag toekomen dat straffeloos ingezet kan worden bij het overschrijden van de limiet, dat meldt Auto, Motor und Sport.

Het was een hekelpunt in de paddock. Het verhogen van het plafond voor uitgaven heeft lange tijd de paddock verdeeld. Teams als Red Bull en Mercedes wilden een verhoging door de hoge inflatie, waar Alfa Romeo, Haas en Alpine een veto voor uit spraken tégen het verhogen. Nu lijkt er dus een doorbraak te zijn, mede dankzij Liberty Media.

Inmenging Liberty Media

Opvallend is dat het bedrag dat extra besteed kan worden uit de zak van Liberty Media komt. Het bedrijf is eigenaar van de Formule 1 en legt zo een flinke som geld op tafel. Hiermee worden ook de teams die onder de gestelde limiet bleven gecompenseerd. Dat heeft er voor gezorgd dat de teams die in eerste instantie tegen waren, als nog overstag zijn gegaan.

Verstappen Sainz - Canada 2022

Hoogte onbekend

De Formule 1-teams hebben zodoende meer dan de vastgestelde 140 miljoen te besteden. De hoogte van de verhoging van de budgetcap is nog niet bekend. Het zou gaan om of drie miljoen of drie procent van 140 miljoen. Dat laatste zou neerkomen op om en na bij 4,2 miljoen euro.

Alpine en Haas ook akkoord

Alpine-baas Otmar Szafnauer kan ermee leven. "Als het gelijk is voor een ieder, doen wij mee", aldus Szafnauer. Günther Steiner van Haas vindt het een verstandig compromis. "Alle teams krijgen zo een gelijk bedrag, ook de teams die wel de limiet haalden." De FIA heeft nog niks geaccodeerd. "Wij hebben het gezien, maar we moeten er goed over nadenken. Het is ook ons geld wat daar besteed wordt", sprak FIA-baas Stefano Domenicali.

Lees ook: Brown en Norris zijn het eens: Colton Herta is klaar voor Formule 1

Lees ook: Mark Webber: Verstappen kan drie races voor het einde al kampioen zijn

Lees ook: Zak Brown: ''Relatie met Ricciardo is nog nooit beter geweest

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden