Brown en Norris zijn het eens: Colton Herta is klaar voor Formule 1

Andretti Autosport Herta Indycar

Volgens Zak Brown en Lando Norris is de Amerikaanse coureur Colton Herta klaar om in de Formule 1 te stappen. Met de matig presterende Ricciardo die aan het einde van zijn carrière lijkt, is Herta de nummer 1 om de Australiër op te volgen. 

Colton Herta rijdt op dit moment in de IndyCar Series voor Andretti Autosport. Hiermee wist hij vooralsnog een race in het seizoen 2022 te winnen. Dat was op de road course in Indianapolis waar regen en droog weer elkaar afwisselde. Herta maakte daar op alles en iedereen indruk, ook op de CEO van McLaren Racing, Zak Brown. 

 

Zak Brown

Colton Herta heeft volgens Brown een "extreem goede kans" om een zitje in de Formule 1 te krijgen, zegt hij tegenover Sports Business Journal. "Het potentieel is er zeker. Als je kijkt naar zijn resultaten in de IndyCar dan zie je dat hij extreem snel is. Hij is een aantal jaar geleden Lando's teamgenoot geweest. Lando had hem erg hoog zitten dus hij heeft een extreem goede kans en heeft de capaciteiten om een Formule 1-coureur te zijn. Daarom testen we met hem. Op een dag, wanneer er stoeltjes en Colton beschikbaar zijn, en hij bewijst tijdens het testen dat hij er klaar voor is, dan zie ik hem in de Formule 1 bij McLaren of bij een ander team."

Lando Norris

Wie de komende tijd nog wel in de Formule 1 zal verblijven is Lando Norris. Zijn contract met McLaren loopt op dit moment tot 2025. Gezien Norris zijn prestaties zal de jonge Brit voorlopig niet uit de Formule 1 stappen. Ook hij ziet Herta graag komen. "Ik was zijn teamgenoot in 2015 en we hebben veel goede herinneringen samen. Ik weet hoe goed hij als coureur is en ik denk dat hij dat laat zien in de IndyCar."

Norris denkt wel dat als Herta komt, dat de Amerikaan niet zomaar op het niveau van Norris zit. "Ik denk dat er verschillende rijstijlen nodig zijn. Daarom zal hij zich dan moeten aanpassen. Hij staat niet echt bekend als een bandenliefhebber", waarmee Norris wil zeggen dat Herta te hard omgaat met zijn banden. Toch is dat volgens Norris geen probleem. "Hij is een geweldige kerel en ook een harde werker. Hij is erg geschikt voor het niveau dat je nodig hebt in de Formule 1."

Lees ook: Formule 1 ligt op koers voor klimaatneutrale sport

Lees ook: Horner schat Ferrari en Mercedes hoog in voor Silverstone: ''Meest uitdagende circuit voor ons''

Lees ook: Zak Brown: ''Relatie met Ricciardo is nog nooit beter geweest

 

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden