Horner schat Ferrari en Mercedes hoog in voor Silverstone: Meest uitdagende circuit voor ons

Christian Horner - Staand pitmuur mercedes voor hem - Bakoe 2022

Christian Horner denkt dat de Grand Prix van Groot-Brittannië een lastig verhaal wordt voor Red Bull Racing. De teambaas van Max Verstappen denkt dat Silverstone voor de grootste uitdaging van het seizoen kan gaan zorgen. 

De laatste overwinning op het historische circuit in Engeland van Red Bull Racing dateert van 8 juli 2012. Toen won Mark Webber voor het team uit Milton Keynes. Na 2012 won Mercedes vijf keer achterelkaar de Britse Grand Prix tot in 2018 Sebastian Vettel de ban brak. De afgelopen drie edities werden gewonnen door Lewis Hamilton. Dat de zevenvoudig wereldkampioen ook dit jaar zijn thuisrace zal winnen lijkt onwaarschijnlijk, al denkt Christian Horner daar anders over.

Mercedes en Ferrari

In een interview met Motorsport.com zegt Horner dat hij denkt dat Mercedes hoge ogen kan gooien komend weekend. "Zeker, ik denk dat ze heel sterk zullen zijn op Silverstone. Ik zie geen enkele reden waarom ze dat niet zouden zijn. Dat geldt ook voor Paul Ricard. Ik denk dat Ferrari ook snel zal zijn in Silverstone." Volgens Horner ligt dat aan de karakteristieken van de baan waar de eerste officiële Formule 1 Grand Prix ooit werd verreden. "Het zou een wat uitdagender circuit voor ons kunnen zijn dankzij de lay-out. Het is ongelofelijk dat we een reeks van zes overwinning hebben weten te boeken, maar Silverstone zou zomaar eens de uitdagendste zijn."

Ontwikkeling

Op grote ontwikkelingen aan de RB18B hoeft het team nog niet te denken. Volgens Horner zal het nog wel even duren voordat er upgrades komen aan hun auto. Hij zegt dat Red Bull nog niets groots gepland heeft. Red Bull werkt liever aan een "zeer bescheiden evolutie van de auto. Nieuwe onderdelen worden pas geïntroduceerd wanneer de onderdelen aan het einde van hun levensduur komen", aldus Horner. 

Lees ook: Formule 1 ligt op koers voor klimaatneutrale sport

Lees ook: Nieuw motorenreglement voor 2026 in juli bekend

Lees ook: Sir Jackie Stewart: Lewis Hamilton moet stoppen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden