Sir Jackie Stewart: Lewis Hamilton moet stoppen

Lewis Hamilton australië 2022

Sir Jackie Stewart heeft Lewis Hamilton opgeroepen de helm aan de wilgen te hangen. Na een seizoensstart vol problemen denkt Stewart dat zijn landgenoot er goed aan doet te stoppen.

In gesprek met The Convex Conversation ziet Stewart voor Hamilton buiten de Formule 1 een leukere toekomst. "Het is tijd voor hem om op te stappen. Hij heeft zijn muziek, zijn cultuur, houdt enorm van kleding en daarin werken past goed bij hem", aldus de 83-jarige Stewart. "Lewis zal daar succesvol in zijn."

Gevecht

Het doet Stewart wat om Lewis Hamilton zo te zien vechten. "Hamilton heeft veel geld verdient en terecht. Hij is de beste van zijn generatie. Hij is nu erg in gevecht met de wagen, George Russell is hem vaak te snel af in de kwalificatie. Dat moet erg lastig voor hem zijn. Verliezen van een nieuwe teamgenoot is moeilijk."

George Russell en Lewis Hamilton tijdens persfoto Bahrein 2022

Mooi rijtje

Ondanks de problemen waar Hamilton nu mee kampt, zet Stewart zijn landgenoot wel in een mooi rijtje. "Hamilton past in het rijtje met Ayrton Senna, Alain Prost en misschien dat ik daar ook wel in pas. Het is jammer dat hij niet eerder stopte, op zijn hoogtepunt, maar het is nu goed om te stoppen nu de winst niet meer haalbaar is."

Lees ook: Pirelli-baas Mario Isola: "Meer porpoising gehad met 13-inch banden"

Lees ook: Aston Martin komt met updates richting Grand Prix van Groot-Brittannië

Lees ook: Mercedes neemt upgrades mee naar Silverstone

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden