Aston Martin komt met updates richting Grand Prix van Groot-Brittannië

Aston Martin logo 2022

Aston Martin zal met updates aan de auto arriveren voor de Grand Prix van Groot Brittannië. De Britse renstal komt met verbeteringen aan de auto tijdens hun thuisrace en hoopt daarmee de goede lijn door te zetten. Dit laat het team weten aan Autosport.

Na een moeilijke start van het seizoen heeft Aston Martin zich na updates in Barcelona weten revancheren. Het team van Lawrence Stroll begon het seizoen met de eerste drie races puntloos, maar scoorde in elk van de laatste drie races punten en hoopt ook op een goed resultaat in Engeland.

Historische baan

De Formule 1 keert terug op het historische circuit liggend in Silverstone. Voor veel constructeurs is het de thuisrace en daarom neemt het merendeel van de teams updates mee, zo ook Aston Martin. "We moeten de auto verbeteren,, omdat we weten dat iedereen in Silverstone met nieuwe updates zal komen", aldus Aston Martin teambaas Mike Krack. Het team wil niet te hard van stapel lopen omdat de updates in Barcelona pas een aantal races later pas vruchten hebben afgeworpen, de Luxemburgse teambaas tempert daarom ook de verwachtingen voor aankomend weekend. "We hadden updates meegenomen naar Barcelona, maar we waren daar niet competatief, de updates zullen helpen, maar we zijn ook afhankelijk van de track-layout"

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aston Martin Aramco Cognizant (@astonmartinf1)

Constructeurskampioenschap

Op het circuit waar al sinds 1950 wordt gereden, zullen Sebastian Vettel en Lance Stroll hoge ogen willen gooien. De Canadees eindigde in zijn geboortestad Montreal als tiende en zal het momentum proberen vast te houden. Teamgenoot Vettel finishte na de updates in Barcelona als zesde tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan, maar wist afgelopen race in Canada dan weer geen punten te scoren. Door de goede resultaten en de aankomende updates, komt plek zeven in het constructeurskampioenschap in het zicht voor Aston Martin. Het team staat momenteel achtste met zestien punten op elf punten achterstand van nummer zeven Alpha Tauri.

Lees ook: Mercedes neemt upgrades mee naar Silverstone

Lees ook: Pierre Gasly blijft bij AlphaTauri in 2023

Lees ook: Max Verstappen: Moeten verbeteren om Ferrari voor te blijven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden