Pierre Gasly blijft bij AlphaTauri in 2023

Gasly Bahrein 2022

Pierre Gasly blijft AlphaTauri ook trouw in 2023. Ondanks geruchten dat hij wellicht naar een ander team zou gaan heeft de Fransman bijgetekent bij het team van AlphaTauri. Dit laat het team weten op hun sociale media kanalen. 

Met de contractverlenging van Sergio Pérez was de kans klein dat Pierre Gasly de overstap naar een ander team zou gaan maken. Nu laat het team weten dat Gasly heeft bijgetekent voor 2023 en dus het team trouw blijft. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Scuderia AlphaTauri (@alphataurif1)

Tevredenheid bij Tost

Franz Tost laat weten in een persbericht dat hij blij is dat Gasly nog een jaartje AlphaTauri-coureur blijft. Ook is hij erg tevreden met de prestaties die de coureur tot nu toe heeft geleverd. "We zijn erg blij dat we kunnen bevestigen dat Pierre bij ons blijft voor 2023.Hij heeft gedurende zijn tijd bij ons laten zien wat hij in zijn mars heeft en behoort absoluut tot de beste en meest competitieve coureurs in de Formule 1", aldus Tost. Die ook vertelt dat Gasly een belangrijke rol kan gaan spelen in het seizoen van 2023. "Er bestaat geen twijfel over dat Pierre een belangrijke rol in het team kan spelen als het gaat om het hebben van een succesvol seizoen in 2023. Het zal aan ons zijn om hem een competitieve auto te geven, zodat hij door kan gaan met het boeken van uitstekende resultaten.” Wie de teamgenoot wordt van Gasly is nog niet bekend.

"Een goede basis om mee te werken"

Ook Gasly heeft in het persbericht laten weten blij te zijn met zijn contractverlenging. "Ik maak nu vijf jaar deel uit van dit team. Ik ben trots op de reis die we samen hebben gemaakt en de vooruitgang die we hebben geboekt”, aldus Gasly. Die ook laat weten dat het seizoen uitdagend is door de nieuwe regels. "Ik ben blij dat ik deel uit kan blijven maken van Scuderia AlphaTauri. De nieuwe regels voor dit jaar hebben nieuwe uitdagingen voor ons gecreëerd. Dat we nu voor de komende achttien maanden een plan kunnen uitstippelen voor hoe we ons verder kunnen ontwikkelen, geeft ons een goede basis om mee te werken.”

Geruchten

Lange tijd ging het gerucht dat hij naast George Russell zou komen te rijden in 2023 als Lewis Hamilton er mee zou stoppen. Er ging zelfs rond dat hij betrokken zou zijn bij een ruildeal tussen AlphaTauri en McLaren, Gasly zou dan naar McLaren gaan en Daniel Ricciardo naar AlphaTauri. Maar doordat Gasly nog tot eind 2023 een Red Bull contract heeft zou dat onlogisch zijn. Die geruchten zijn nu ook de wereld uit geholpen door zijn contractverlenging bij AlphaTauri. 

Lees ook: Christian Horner lovend over Verstappen na GP Canada

Lees ook: Max Verstappen: Moeten verbeteren om Ferrari voor te blijven

Lees ook: Nikita Mazepin dreigt met rechtszaak

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden