Christian Horner lovend over Verstappen na GP Canada

christian horner canada

Christian Horner spreekt vol lof over Max Verstappen na de Grand Prix van Canada. Ondanks de uitvalbeurt van Sergio Pérez, kon het weekend voor Red Bull niet meer stuk. Horner noemt de race van Vertstappen dan ook een "masterclass". Ook Pérez houdt zich niet in over de goede prestaties van zijn teamgenoot.

In de slotfase van de Grand Prix van Canada heeft Verstappen alles in de strijd gegooid om Carlos Sainz achter zich te houden. Hiermee heeft hij zijn zesde overwinning van dit seizoen behaald. De regerend wereldkampioen heeft zijn teamgenoot, en daarmee ook de rest van het veld, al op 46 punten achterstand gezet.

Trotse teambaas

Horner is meer dan trots op zijn topcoureur, die de ene na de andere overwinning binnensleept. Ook dit weekend was dat weer het geval, zelfs met het radioprobleem dat het team ondervond tijdens de race. "Ik denk dat hij ons wel kon horen, maar wij hoorden hem niet", vertelt Horner tegenover F1.com. "Maar de manier waarop hij racete en de pace onder controle had, en de banden, dat was een masterclass." Natuurlijk is de uitvalbeurt van Pérez een domper, maar de overwinning van Verstappen maakt veel goed: "Hij is in de vorm van zijn leven."

Pérez doet ook mee

Ook Pérez heeft zich lovend uitgelaten over zijn teamgenoot. Hij zegt dat Verstappen "een van de beste coureurs in de geschiedenis van de Formule 1 is, zo niet de beste." Dat laat hij weten in een gesprek met Fox Sports. Hij is onder de indruk van de prestaties van de Nederlander, maar weet tegelijkertijd ook waar deze vandaan komen: "Hij heeft dingen die geen enkele coureur in de Formule 1 heeft, zoals het vermogen om vanaf de eerste training tot en met het einde van de race op de limiet te zitten."

sergio perez en max verstappen

Foto: Red Bull Content Pool (Clive Rose/Getty Images)

Lees ook: Max Verstappen: Moeten verbeteren om Ferrari voor te blijven

Lees ook: Nikita Mazepin dreigt met rechtszaak

Lees ook: Alpine: Zege of podium mogelijk dit jaar

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden